Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró tindrà un espai destinat al dol perinatal i neonatal gràcies a la proposta d'Esquerra Republicana: resum del Ple de Juny

Escoltar
Logo de Grup municipal ERC-AM

Grup municipal ERC-AM

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal ERC-AM

Mataró tindrà un espai destinat al dol perinatal i neonatal gràcies a la proposta d'Esquerra Republicana: resum del Ple de Juny

Ahir va tenir lloc el Ple de l'Ajuntament de Mataró del mes del juny. El Grup Municipal d'Esquerra Republicana -MES vam presentar una proposta de resolució així com diversos precs i preguntes que es destaquen a continuació.

Proposta de Resolució

- Esquerra Republicana proposa que Mataró tingui un espai destinat al dol perinatal i neonatal

Des del grup municipal d'Esquerra Republicana - MES Mataró considerem prioritari promoure accions al nostre municipi com un espai de reconeixement i acompanyament per les famílies que han tingut pèrdues en aquestes condicions, i visibilitzar així el dol perinatal, gestacional i neonatal, donant-li la importància que es mereix. En aquest sentit, i d'acord amb les necessitats de les entitats, vam presentar aquesta proposta al Ple que va ser acceptada per unanimitat. El govern, però va esmenar el cinquè acord, que demanava expressar el compromís de l'Ajuntament en realitzar una cerimònia anual en record d'aquests infants, en el marc del Dia Mundial de la mort gestacional i neonatal, el 15 d'octubre, i realitzar campanyes de sensibilització al voltant d'aquest tema per visibilitzar i donar suport públic a les famílies de les víctimes.

Consulteu la proposta completa aquí.

Precs i Preguntes:

Prec sobre la via pública dels voltants del convent de les Caputxines
El regidor Ignasi Bernabeu va preguntar sobre les obres realitzades al voltant del convent de les caputxines així com diverses situacions d'aparcament a la zona i tanques publicitaries. El govern va explicar la instal·lació lumínica que havia realitzat en aquella zona, la qual celebrem, però aprofitem per preguntar per què no s'ha soterrat el cablejat aprofitant l'obra.

Prec per incorporar el permís retribuït de menstruació i climateri a l'Ajuntament de Mataró
La regidora Anna Salicrú va realitzar aquest prec amb la voluntat de reconèixer aquesta situació que viuen moltes dones, entenent que aquest permís és una primera passa en el camí cap al reconeixement d'aquest dret en la legislació pròpia, i atès que en qualsevol cas es tracta d'un permís voluntari i recuperable. El govern municipal va denegar el prec, al·legant que duria al debat a la taula sindical per decidir si s'acceptava o no. Esperem que això sigui possible, i que puguem continuar avançant cap a una societat més lliure i igualitària.

Consulteu el prec complet aquí.

Pregunta sobre la responsabilitat política de la policia i els fets ocorreguts recentment
El portaveu del grup municipal, Francesc Teixidó, va preguntar sobre el responsable polític de la policia local de Mataró i l'organització d'aquesta, referent a diversos fets que han ocorregut recentment. La regidora Villareal va voler titllar la pregunta d'oportunista, exposant que el grup municipal d'Esquerra Republicana - MES no havia realitzat cap pregunta sobre qüestions relacionades amb l'ordre públic. Considerem que això és rotundament fals, ja que en reiterades ocasions hem portat al Ple temes relacionats amb l'ordre públic, com ara: Quins són els protocols d'actuació mesures COVID19 i una possible entrada a un domicili, la desaparició de presumpte cocaïna a la comissaria de la Policia Local de Mataró, la situació sobre el torn de nit a la Policia Local de Mataró o el xat de WhatsApp on hi havia policies locals que amenaçaven independentistes. En aquest sentit cal remarcar que seguirem fiscalitzant la direcció del govern municipal pel que fa a la seguretat i l'ordre públic; és un àmbit que ens preocupa molt, i també és un dels temes municipals més polèmics per a la ciutadania.

Prec sobre les necessitats de transport públic fins a l'estació a primera hora del matí
La regidora Rosa Guanyabens va presentar aquest prec per millorar l'accessibilitat de Mataró Bus a primera hora del matí així com a algunes urbanitzacions. Sabem que en aquestes franges horàries i en algunes zones de la ciutat l'accessibilitat al transport públic és complicada, i considerem que l'Ajuntament ha de vetllar perquè els serveis siguin per a tothom. El govern municipal no va acceptar el prec.

Prec sobre polítiques d'igualtat als serveis municipals de Mataró
El regidor Joaquim Camprubí va realitzar aquest prec per instaurar polítiques d'igualtat de gènere als serveis municipal de Mataró, entenent que l'administració ha de donar exemple i ser cabdal en la lluita contra les desigualtats i trencar els sostres de vidre. El prec va ser acceptat pel govern municipal, celebrem que així sigui i que puguem avançar cap a una societat més igualitària. Fiscalitzarem el seu compliment.

Pregunta sobre el creixement dels assentaments i el barraquisme a Mataró
La regidora Soraya El Farhi va exposar la problemàtica arran del creixement dels assentaments i el barraquisme a Mataró, i també va aprofitar per preguntar pel seguiment de la vacunació de les persones sense sostre. Cal avançar cap a la defensa dels més vulnerables; fins que no estigui tothom protegit, ningú no ho estarà. 

Des del Grup Municipal d'Esquerra Republicana -  Moviment d'Esquerres  seguim treballant dia a dia per millorar la nostra ciutat com a #GovernAlternatiu.