Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Primer ple telemàtic a l'Ajuntament de Mataró

Escoltar
Logo de Grup municipal ERC-AM

Grup municipal ERC-AM

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal ERC-AM

Primer ple telemàtic a l'Ajuntament de Mataró

Encara ens queda molta feina.

Dimecres passat vam celebrar el primer Ple Municipal telemàtic durant el confinament. Primer de tot volem recordar que, des del Grup Municipal d’Esquerra Republicana-Moviment d’Esquerres Mataró, i mentre duri aquesta situació de crisi, treballarem conjuntament, colze a colze, sense cap oportunisme, i en aquelles àrees on sigui més necessari. Així com també per pensar i executar conjuntament noves accions a emprendre, honestament, sincerament, sense cap altre finalitat que contribuir a resoldre aquesta crisi sanitària.

Perquè pensem que totes les crisis, i aquesta és una crisi global que ens sotmet a una situació desconeguda fins a dia d’avui, han de fer aparèixer la determinació de tots els que formem part del consistori de la ciutat de Mataró. Caràcter, determinació, integritat, solidaritat: aquestes són ara les nostres fortaleses i haurien de seguir-ho essent una vegada hàgim superat aquesta situació.

Tothom, des del nostres respectius àmbits d’activitat, estem treballant  en la mateixa direcció. 
Cal reconèixer la qualitat i la dedicació de tot el personal funcionari, laboral, policia local, sanitaris... pel seu sacrifici en aquests dies tan difícils. 

Hem fet algunes propostes al respecte, dirigides sobretot a reforçar els més febles. Entre elles volem destacar:

-Ajudes per fer front al lloguer dels habitatges. Estudiant així una línia addicional d’emergència de subvencions i ajuts al lloguer per a famílies dificultats per pagar-lo (tant en habitatges de PUMSA com també en privats).

-Ajudes pel petit comerç, els autònoms i les petites empreses de la ciutat. 

Creiem també que cal centrar-nos en reduir les desigualtats a la ciutat, més evidents que mai de resultes d’aquesta crisi de la Covid19. En aquest sentit destaquem que cal prendre decisions respecte: 

- Garantir l’empadronament de les persones sense domicili fix, per garantir així també l’accés a la Sanitat Pública entre molts d’altres motius que hem anat exposant en els darrers mandats.

- Garantir que tothom tingui accés als serveis essencials i universals, com ara al subministrament de l’aigua. 

Aquestes desigualtats també es manifesten en les diferents possibilitats d’accedir i seguir els curs lectiu per internet. Una desigualtat que pel nostre Grup Municipal hauria de ser la prioritat màxima del govern municipal i de tots els governs en aquests propers mesos.

Ara més que mai hem d’exigir al Govern d’Espanya que  suavitzi les mesures d’estabilitat pressupostària i la regla de la despesa per als Ajuntaments per fer front al COVID-19. No només permetent utilitzar el 20% del superàvit del pressupost, sinó podent utilitzar tot el superàvit.

Quan superem aquesta pandèmia haurem de valorar les coses importants: sanitat, educació, serveis socials...
I caldrà deixar d’invertir en l’exèrcit i la defensa i invertir en els serveis bàsics. Caldrà plantar cara i revertir les privatitzacions que tant mal han fet al nostre sistema de salut.

Des del Grup Municipal d’Esquerra Republicana - Moviment d’Esquerres Mataró, com hem dit en reiterades ocasions, tenim la volutat de treballar conjuntament en un paquet de mesures fiscals i de suport a un Pla de Reactivació Econòmica per aplicar immediatament després de l'emergència. També caldrà fer una modificació del pressupost municipal. 

Finalment, tot l’escalf a tots aquells mataronins i mataronines que estem vivint aquest moment excepcional i en especial a aquells que han patit alguna sentida pèrdua.