Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Proposta per destinar els imports de multes del COVID als efectes de la crisi sanitària a Mataró

Escoltar
Logo de Grup municipal ERC-AM

Grup municipal ERC-AM

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal ERC-AM

Proposta per destinar els imports de multes del COVID als efectes de la crisi sanitària a Mataró

Tal com informava aquesta setmana la revista Capgròs, només el dimecres 25 la Policia Local va imposar 60 noves multes administratives per no seguir el confinament a la nostra ciutat.
Més de 2.300 persones identificades i prop de 2.600 vehicles controlats des del passat 14 de març, han donat com a resultat la xifra total de quasi 500 persones multades. 
L’estat d’alarma s’allargarà i és fàcil suposar que dissortadament hi continuarà havent persones que no facin cas de les instruccions de les autoritats i, en conseqüència, el nombre de sancions creixerà.
Unes sancions que poden anar des dels 600 € fins als 30.000 € i que per tant, sumarien a dia d’avui, un mínim de 300.000 €. Una qüestió interessant és decidir quin ha de ser el destí d’aquests diners.

La nostra proposta, des d'ERC-Moviment d’Esquerres, és que aquests diners, fruit de sancions imposades a persones que no han actuat amb la responsabilitat i disciplina dictades per les autoritats, es destinin íntegrament al finançament d’accions que contraresta els efectes del COVID19 sobre la ciutadania de Mataró: les famílies que no podran pagar el lloguer del seu pis, els petits comerciants que han de mantenir les seves botigues tancades, els bars i restaurants aturats, els pagesos que no poden anar al mercat, les petites empreses que han perdut facturació...  

Entre tots, quan això passi, hem d’aconseguir recuperar l’activitat d’aquestes petites activitats, que són les que donen personalitat a la nostra ciutat. I aquests diners, seran molt valuosos per a contribuir-hi.