Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un altre Ple sense acció del Govern Municipal

Escoltar
Logo de Grup municipal ERC-MES-AM

Grup municipal ERC-MES-AM

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal ERC-MES-AM

Un altre Ple sense acció del Govern Municipal

Des del Grup Municipal d’Esquerra Republicana fa mesos que denunciem la manca d’acció del govern municipal de Mataró. Una paràlisi que es concreta en una successió de Plens sense contingut: Plens plans.
 
El Ple Municipal és el màxim òrgan de govern municipal. El Govern hi porta a aprovació les iniciatives que hagi treballat i vulgui impulsar (els dictamens).
 
Portem ja molts plens (ens endinsariem en el mandat passat) en que els temes que el Govern ha portat a aprovació han estat escassos i, generalment, sense cap rellevància política.
 Temes i actes purament administratius, burocràtics, sense cap tema nou o que preocupi els ciutadans, sense cap decisió trascendent pel futur de la ciutat, sense cap incidència en el rumb estratègic de Mataró.
 El mandat passat el Govern ja mantenia aquest baixíssim perfil. Tot quedava, però, camuflat pel gran nombre de Grups Municipals i de propostes de resolució, precs i preguntes que presentava l’oposició.
 
El passat Ple de Gener, el Govern Municipal va portar a Ple només 3 dictamens (de contingut administratiu). Era molt difícil de superar.
 
Avui però, el Govern ho ha aconseguit. S’ha ultrapassat el límit:  dels 14 punts de l’ordre del dia del Ple de febrer, només un (descomptant l’aprovació de l’acta i el despatx oficial) és un dictamen. Només un!
I a més, burocràtic i administratiu: es tracta de la pròrroga d’un servei. Lamentablement, ja ens estem acostumant a un determinat estil d’entendre l’exercici del poder.
Amb majoria absoluta, amb 15 regidors amb dedicació total, ens trobem sovint Comissions Informatives que es suspenen per manca de continguts (sense anar més lluny s’ha suspès la de Qualitat Urbana de dimecres dia 5/02).
Un altre exemple: el govern (PSC-ECPM) va trigar més de 6 mesos a presentar el seu pla de mandat. Estem a febrer de l’any 2020 i encara no está ni aprovat el pressupost d’aquest exercici.

I encara més: sovint els grups de l’oposició ens assabentem per la premsa de notícies que haurien d’haver estat explicades a les Comissions Informatives. O decisions unilaterals del Govern Municipal, com ara impedir l’entrada als seus despatxos municipals als regidors de l’oposició a partir de les 19:00h...

En resum, menysteniment als òrgans de govern i menysteniment a l’oposició, que representa en definitiva, un gran menysteniment també als ciutadans que ens han fet confiança.
Per això avui diem prou i demanem a la resta de grups de l’oposició que facin el mateix!