Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Grup Municipal del PSC presenta una Declaració Institucional sobre el trasllat del TIC Salut per part del Govern de la Generalitat

Escoltar
Logo de Grup municipal PSC-CP

Grup municipal PSC-CP

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal PSC-CP

El Grup Municipal del PSC presenta una Declaració Institucional sobre el trasllat del TIC Salut per part del Govern de la Generalitat

El Grup Municipal del PSC troba injustificada la decisió unilateral presa per la Generalitat de Catalunya de traslladar la Fundació TIC Salut fora de Mataró i greument lesiva pels interessos de la ciutat.

El Grup Municipal del PSC de Mataró presenta una Declaració Institucional sobre la decisió injustificada presa per la Generalitat de Catalunya de traslladar la Fundació TIC Salut fora de Mataró. En conseqüència, hem presentat la següent moció:

 

Exposició de motius:

L'any 2006 es va rebre amb gran satisfacció que el Govern de la Generalitat decidís crear la Fundació TIC Salut amb l'objectiu de facilitar la transformació digital del model assistencial de salut i social del país. En aquell moment el govern apostava perquè ciutats mitjanes, més enllà de Barcelona, fossin seus d'institucions catalanes per tal de generar més equilibri i cohesió territorial. Es va fer a ciutats com Reus o Vilanova i a Mataró amb el TIC Salut.

Des del seu naixement el nostre parc de la innovació ha garantit un aixopluc còmode i fèrtil, pel TIC Salut, i la possibilitat de garantir sinergies amb el sector empresarial i universitari. Mataró va ajudar al seu naixement i creixement cedint, inicialment, un espai a la fundació dins la seu de l'Escola Universitària Politècnica (EUPMT) i, posteriorment, garantint el seu trasllat als nous edificis del Parc del TecnoCampus inaugurats l’any 2010. Fins ara, la Fundació TIC Salut s'ha integrat plenament en la missió del TecnoCampus i del seu ecosistema compartint projectes i objectius.

Tanmateix, fa uns dies hem conegut que el Govern de la Generalitat ha decidit, de manera unilateral, traslladar la Fundació TIC Salut Social a Barcelona, deixant la seva actual ubicació al TecnoCampus.

 

El Ple de l’Ajuntament de Mataró, a proposta del Grup Municipal Socialista, acorda:

  1. Instar al Govern de la Generalitat i al Departament de Salut a replantejar-se aquesta decisió i a mantenir la ubicació de la Fundació TIC i Salut Social al TecnoCampus Mataró
  2. Instar al Govern de la Generalitat a prendre decisions que garanteixin la cohesió territorial del país amb la descentralització de projectes de país que es puguin instal·lar en diverses ciutats, generant una dinàmica descentralitzada i equilibrada.