Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova importants ajudes a la reactivació econòmica

Escoltar
Logo de Grup municipal PSC-CP

Grup municipal PSC-CP

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal PSC-CP

El Ple aprova importants ajudes a la reactivació econòmica

El Ple de l'Ajuntament de Mataró ha aprovat, entre d'altres mesures, les bases reguladores dels ajuts a autònoms i microempreses per pagar interessos de crèdits subscrits per la Covid-19 i les del programa "Aixequem persianes"

El passat dijous 3 de setembre va tenir lloc el Ple ordinari del mes de setembre de l'Ajuntament de Mataró. La primera part del Ple va estar dedicada a donar compte, per part del Govern Municipal, d'un seguit de decrets adoptats amb motiu de les mesures de prevenció del risc de transmissió la pandèmia de la Covid-19 i de les conseqüències de la mateixa.
 
En aquest sentit, la regidora Anna Villarreal va destacar:
 • Les campanyes de sensibilització dutes a terme tant a través de les xarxes socials o de Mataró Audiovisual com a l'espai públic mitjançant una cinquantena d'informadors.
 • La Policia Local ha interposat 726 denúncies per incompliment de l'obligació de portar la mascareta o pel seu ús inadequat des del 9 de juliol.
 • Les mesures cautelars decretades per tal d'assegurar l'aïllament domiciliari en el cas de persones afectades pel virus de la Covid-19.
D'altra banda, el Ple Municipal va aprovar les bases reguladores d'ajuts destinats a la reactivació econòmica i social de la ciutat: les dels ajuts a autònoms i microempreses i les de les subvencions del programa Aixequem persianes.
 
La primera de les mesures, que va sortir de la Taula per a la Reconstrucció social i econòmica de Mataró, consisteix en una sèrie d'ajuts, destinats a autònoms i mircroempreses, per fer front als interessos dels deutes subscrits arran de la Covid-19, amb un import màxim de 200.000€.
 
Per la seva banda, el programa "Aixequem persianes" té com a objectiu recuperar l'activitat comercial a la nostra ciutat i consisteix en:
 • Reobrir locals actualment en desús.
 • Possibilitar que persones emprenedores realitzin activitats econòmiques.
 • Realitzar un acompanyament empresarial als nous negocis.
Un altre punt important del Ple va ser l'aprovació inicial de la modificació puntual del Pla general d'ordenació del Camí Ral de la Mercè, integrat dins del Pla Impuls del Centre (PIC) i que té com a objectiu una millora del paisatge urbà del tram situat entre els carrers Cooperativa i Lepanto per millorar la qualitat de l'espai públic, posar en valor el patrimoni cultural i impulsar l'activitat econòmica i comercial de la ciutat.
 
Ja en l'apartat de d'impuls i control del Govern, cal destacar la intervenció de la regidora Anna Villarreal en referència a la problemàtica generada per les ocupacions il·legals d'immobles. En aquest àmbit, la regidora va manifestar la preocupació del Govern Municipal vers aquest tema que, tal i com va dir, genera una afectació a la seguretat i a la convivència ciutadanes i va destacar:
 • L'Ajuntament de Mataró està liderant les propostes de canvis legislatius en aquesta matèria.
 • La Unitat de Convivència i Civisme de la Policia Local, creada al maig de 2017, ha realitzat més de 730 actuacions i ha frustrat més de 140 intents d'ocupació il·legal d'habitatges.
 • L'existència d'una base de dades dels immobles en els que la Policia Local ha dut a terme alguna intervenció relacionada amb ocupacions il·legals
 • El desenvolupament d'un protocol d'intervenció en aquests casos que permet el desallotjament quan els immobles suposin un risc per a la seguretat de les persones, com va ser el cas de l'edifici del carrer Jaume I el passat mes de juliol.
També la regidora Villarreal, en resposta a una pregunta del grup municipal d'ERC, va informar de les actuacions de la Policia Local davant situacions que afecten la qualitat de vida i els descans dels veïns:
 • L'any 2019 es van instruir 214 expedients sancionadors en aplicació de l'ordenança de civisme.
 • Actualment hi ha oberts 63 expedients sancionadors relacionats amb activitats econòmiques i incompliments d'ordenances municipals, 33 d'ells incoats per molèsties per soroll.
Per acabar, el regidor de mobilitat i primer tinent d'alcalde Juan Carlos Jerez va anunciar per inicis de l'any 2021 l'aprovació de la nova ordenança de mobilitat, que inclourà la regulació dels vehicles de mobilitat personal.