Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EL PSC DE MATARÓ DEMANA AJUDES DIRECTES I A FONS PERDUT PER BARS I RESTAURANTS

Escoltar
Logo de Grup municipal PSC-CP

Grup municipal PSC-CP

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal PSC-CP

EL PSC DE MATARÓ DEMANA AJUDES DIRECTES I A FONS PERDUT PER BARS I RESTAURANTS

Els socialistes de Mataró demanen a la Generalitat de manera urgent ajuts públics pel sector de l’hostaleria i la restauració.

El PSC de Mataró respecta les mesures adoptades per la Generalitat de Catalunya per frenar la segona onada de la pandèmia de la Covid-19. Sense dubte, la prioritat de les administracions públiques ha de ser vetllar per la salut de la ciutadania.
 
No obstant, s’ha de tenir en compte el seu gran impacte social i econòmic, especialment la decisió de tancar bars i restaurants durant, almenys, 15 dies.
 
A la ciutat de Mataró, segons dades del primer semestre de 2020, hi ha 1675 assalariats i 777 autònoms que treballen al sector de la restauració i l’hostaleria, aquests últims representen un 9,86% del  total d’autònoms de la ciutat. Estem, per tant, davant d’una decisió que afecta directament al mode de vida d’una part importantíssima de ciutadans i ciutadanes de Mataró i d’arreu de Catalunya.
 
En aquest sentit, el PSC de Mataró considera que no s’ha d’estigmatitzar a tot un sector del qual viuen moltes famílies i que representa una part molt important del nostre teixit econòmic i empresarial.
 
“Pensem que era necessari que l’anunci d’aquestes mesures per part de la Generalitat, hagués anat acompanyat d’un paquet d’ajudes concretes i clares per evitar que moltes famílies perdin la seva font d’ingressos; més enllà d’anuncis buits de contingut que no acaben de materialitzar-se mai”, explica Alícia Romero, diputada mataronina del PSC al Parlament de Catalunya, i afegeix “les ajudes anunciades fins ara són poc concretes i insuficients, el sector calcula una pèrdua de 780 milions d’euros i la Generalitat només parla de 40 milions que no sabem ni com ni quan”. 
 
És urgent que el Govern de la Generalitat posi em marxa amb la major celeritat possible ajudes reals, concretes i efectives al sector. El fons anunciat pel Govern de la Generalitat de 40 milions d’euros és absolutament insuficient. A més, considerem que les ajudes han de ser a fons perdut i han d’anar directament vinculades al pagament del lloguer dels locals, al sou dels treballadors i a evitar el tancament massiu de negocis que es produirà en cas que no es prenguin mesures de manera immediata.
 
El PSC de Mataró aplaudeix les mesures que està treballant l’Ajuntament de Mataró i pel seu alcalde David Bote, consistents de bonificacions en les taxes de terrasses i brossa comercial durant el temps que duri el tancament obligat.
 
Els i les socialistes de Mataró mostrem tot el nostre suport als treballadors i treballadores del sector de la restauració i l’hostaleria. “Tenim el convenciment que des del Govern Municipal seguirà fent-se tot el possible per dotar de solucions efectives a tot el sector, solucions encaminades a la protecció dels llocs de treball i a evitar el tancament de negocis” afegeix Núria Padilla, Primera Secretària del PSC de Mataró. 
 
Catalunya necessita un govern estable centrat exclusivament a lluitar contra la pandèmia de la Covid-19 i contra totes les conseqüències econòmiques i socials que se’n deriven. Cal de manera urgent que les institucions supramunicipals ajudin als ens locals a lluitar de forma efectiva contra aquesta situació de crisi econòmica en la qual ens trobem.
 
Mataró, 20 d’octubre de 2020.