Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Juan Carlos Jerez: «Estem totalment en contra traslladar la Fundació TIC fora de Mataró»

Escoltar
Logo de Grup municipal PSC-CP

Grup municipal PSC-CP

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal PSC-CP

Juan Carlos Jerez: «Estem totalment en contra traslladar la Fundació TIC fora de Mataró»

El Primer Secretari del PSC de Mataró diu que el partit està «totalment en contra» de la decisió del Govern de la Generalitat de traslladar TIC Salut a Barcelona. El Grup del PSC ha entrat preguntes per escrit al Parlament de Catalunya.

Arran de la notícia segons la qual la Fundació TIC Salut Social deixarà la seva seu al TecnoCampus de Mataró el proper 25 de novembre per traslladar-se a Barcelona, el Primer Secretari del PSC de Mataró, Juan-Carlos Jerez, ha dit avui que «no té cap justificació i hi estem totalment en contra». La Fundació TIC Salut Social, creada el 2006 i instal·lada des dels seus inicis a Mataró, depèn del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

«Des del seu naixement, com ha dit l'Alcalde David Bote, “el nostre parc de la innovació ha garantit un aixopluc còmode i fèrtil, per TIC Salut, i la possibilitat de garantir sinergies amb el sector empresarial i universitari», ha explicat Jerez. «Just la setmana en la qual el Consorci de la Zona Franca si aposta per Mataró signant un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament de Mataró i el TecnoCampus, la Generalitat fa aquest incomprensible pas enrere», ha afegit.

Pel Primer Secretari del PSC a Mataró «encara és més incomprensible que ERC, un partit que a la nostra ciutat s’autoanomena “mataronista”, sigui el partit de la consellera de Salut que ha perpetrat aquest acte centralista que perjudica els interessos de Mataró i dels treballadors de TIC Salut».

 

Preguntes al Parlament

Per la seva banda, les diputades del grup parlamentari socialista, Assumpta Escarp i la diputada mataronina, Alícia Romero, han entrat tot un seguit de preguntes a la cambra catalana per interessar-se per aquesta decisió del Govern. «Quin ha estat el motiu de deixa l'espai TecnoCampus?»; «és una decisió definitiva?»; «és aquest l'exemple de la falta de política que té el Govern pel que fa a l'equilibri territorial del país amb grans projectes repartits per diverses ciutats de Catalunya?» són algunes de les preguntes que l’executiu Torra haurà de respondre.

«A l'any 2006, es va rebre amb gran satisfacció que el Govern de la Generalitat decidís crear la Fundació TIC Salut amb l'objectiu de facilitar la transformació digital del model assistencial de salut i social del país. En aquell moment el govern apostava perquè ciutats mitjanes, més enllà de Barcelona, fossin seus d'institucions del país per tal de generar més equilibri i cohesió territorial. Es va fer a ciutats com Reus o Vilanova i a Mataró amb el TIC Salut», afegeixen les diputades.

«Mataró va ajudar al seu naixement i creixement, cedint un espai a la fundació dins la seu de l'Escola Universitària Politècnica i posteriorment el seu trasllat al Parc del TecnoCampus l'any 2010. Fins ara la Fundació TIC Salut s'ha integrat plenament en la missió del TecnoCampus i del seu ecosistema compartint projectes i objectius», han recordat Romero, que fou regidora de promoció econòmica i presidenta de TecnoCampus Mataró de 2007 a 2011, n’és vicepresidenta des de 2017.