Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mor Remigi Herrero, exprimer secretari del PSC de Mataró

Escoltar
Logo de Grup municipal PSC-CP

Grup municipal PSC-CP

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal PSC-CP

Mor Remigi Herrero, exprimer secretari del PSC de Mataró

La Comissió Executiva del PSC de Mataró ha expressat el seu condol i consternació per la mort de Remigi Herrero, que en fou el seu primer secretari des de 1989 al 2000, ocorreguda el dia 4 de febrer de 2020 a Barcelona, on havia estat hospitalitzat fa uns dies després de patir un ictus a la província de Sòria, quan es desplaçava al seu poble d’origen. Herrero havia sigut regidor de l’Ajuntament de Mataró de 1983 a 2003, primer tinent d’Alcalde amb Manuel Mas, i responsable d’educació, de cultura, de seguretat i de participació ciutadana.

Remigi Herrero havia nascut a Rueda, Valladolid, el 20 de setembre de 1951. Graduat en magisteri, arribà a Catalunya als anys setanta per exercir de mestre, primer a Caldes d’Estrac i després a Mataró. A Caldes d’Estrac s’afilià al PSC-C, un dels partits que confluïria al PSC (PSC-PSOE). A Mataró fou codirector de l’Escola Tomàs Viñas (avui Institut Mar Mediterrània), amb Àngel Prats, i president de l'Associació de veïns del Pla d'en Boet.

L’any 1983 s’integrà a la candidatura socialista a les eleccions municipals, encapçalada per primer cop per Manuel Mas, que havia accedit a l’alcaldia uns mesos abans arran del nomenament de Joan Majó com a director general d’Electrònica i Informàtica del primer govern de Felipe González. Remigi Herrero va plegar en acabar el mandat de 1999-2003 havent estat regidor d’educació, de cultura, de seguretat i de participació ciutadana, així com primer tinent d’Alcalde. També va exercir de portaveu del Grup Socialista.

Fou elegit primer secretari del PSC de Mataró el 1989 substituint Ramon Manent, càrrec que exercí fins el maig del 2000, en un congrés que va triar Joan Antoni Baron (més tard, alcalde de Mataró) de nou primer secretari. Posteriorment ha format part d’algunes comissions executives locals.

Durant uns mesos de 1996, fins a les eleccions generals, fou diputat a les Corts Generals en substitució de Carme Figueras, quan aquesta dimití per poder-se presentar a les eleccions al Parlament de Catalunya de 1995. Herrero fou vocal de la Comissió de Règim de les Administracions Públiques del Congrés dels Diputats. A les eleccions municipals de 2011 formà part de la candidatura del PSC a l'ajuntament d'Òrrius. El juliol de 2014 fou l’introductor de David Bote en l’acte públic de presentació de la seva candidatura a l’Alcaldia, càrrec que Bote obtindria a les eleccions de 2015. Herrero participava activament en la plataforma de suport a David Bote “El nostre Alcalde”. Va formar part de les dues últimes candidatures a les eleccions municipals, l'any 2015 i l'any 2019.

Remigi Herrero estava casat amb Mª Cruz Antón Tovar, i tenia 2 fills i 3 nets. 

Un referent.

Juan Carlos Jerez, primer secretari del PSC de Mataró, ha destacat que «tot i que fou decisiu en l’àmplia participació, el model i els resultats de la festa major de Les Santes, per exemple, o de les escoles d’adults, els centres cívics o la policia de barri, la figura de Remigi Herrero va molt més enllà dels càrrecs de va tenir. En Remi (com li deia tothom) fou una persona àmpliament respectada pel conjunt de la ciutat, estimada per la seva proximitat i un referent dels socialistes de Mataró encara fins avui. El trobarem molt a faltar», ha conclòs.