Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ple Municipal ordinari del mes

Escoltar
Logo de Grup municipal PSC-CP

Grup municipal PSC-CP

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal PSC-CP

Ple Municipal ordinari del mes

El ple municipal ordinari del mes desembre va aprovar, entre d'altres questions, una modificació del pressupost 2020 per seguir atenent les necessitats sorgides de la Covid-19 i el nou Pla de millora urbana de la torre Barceló

El passat dijous 3 de desembre va tenir lloc el Ple municipal ordinari del mes de desembre, que va començar, malauradament, amb un minut de silenci en record de l'última dona assassinada a Catalunya per violència masclista. 
 
Del primer apartat del Ple, el de dictàmens del Govern Municipal, cal destacar els següents punts de l'ordre del dia de caràcter econòmic: 
 
  • L'aprovació de l’expedient de modificació del pressupost i de les bases d’execució de l’exercici 2020
  • La ratificació dels decrets que permeten aplicar bonificacions del 100% en les taxes de terrasses i brossa comercial entre els dies 16 d'octubre i 31 de desembre als establiments afectats per les restriccions a causa de la Covid-19.
  • L'aprovació de la pròrroga del servei de neteja dels edificis i dependències municipals.
El regidor Juan Carlos Jerez, en el debat d'aquests punts de l'ordre del dia, va informar els representants municipals que la previsió de l'impacte de la crisi de la Covid-19 a les finances municipals serà d'11 milions d'euros, concretant-se en, entre altres partides: 
 
  • Modificacions o compensacions de taxes. 
  • Ajudes socials i mesures d'impuls econòmic. 
  • Compra de material de protecció i augment de les actuacions de neteja. 
  • Dotació d'un fons de contingència per a la Covid-19 per valor d'1,3 milions. 
  • Dotació de 3,5 milions d'euros per al Pla de Reconstrucció de Mataró. 
Tot seguit, es van aprovar diverses modificacions urbanístiques, entre les quals destaca l'aprovació provisional del nou Pla de millora urbana de la torre Barceló, a la ronda amb l’avinguda del Maresme.
 
Per acabar amb aquest apartat, el Ple municipal va aprovar inicialment el nou Protocol d’actuació municipal per risc de vent. També s'incorpora una fase de pre-alerta al Protocol per baixes temperatures i al Pla d’actuació per prevenir els efectes de l’onada de calor sobre la salut.
 
En un altre ordre de coses, el Ple municipal va aprovar per unanimitat una Proposta de Resolució (PdR) en la que el Govern Municipal es compromet a elaborar una guia amb diverses rutes a realitzar pels espais forestals. En aquest sentit, el regidor José Antonio Ricis va manifestar que des del Govern Municipal es treballa, conjuntament amb les entitats del territori, per posar en valor les rutes forestals com un patrimoni essencial de la ciutat. 
 
D'altra banda, el regidor Xesco Gomar va anunciar al Ple que l'Ajuntament de Mataró ha identificat prop de 50 cobertes d'equipaments municipals on s'instal·laran plaques fotovoltaiques per l'autoconsum i per crear projectes de Comunitats Energètiques.
 
Per acabar, i en resposta a una pregunta relativa a l'acció municipal contra les socioaddiccions i les ludopaties, la regidora Laura Seijo va ratificar el ferm compromís del Govern en la prevenció i lluita contra aquesta xacra social i va exposar tot el seguit d'actuacions que es fan al respecte tant des del Pla Municipal de Drogodependències del Servei de Protecció Civil i Salut com des de l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor.