Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ple ordinari del mes de juny

Escoltar
Logo de Grup municipal PSC-CP

Grup municipal PSC-CP

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal PSC-CP

Ple ordinari del mes de juny

El passat 4 de juny va tenir lloc, novament de forma telemàtica, el Ple ordinari del mes de juny de l'Ajuntament de Mataró. La sessió va començar amb un minut de silenci en record de les persones que han perdut la vida a causa de la Covid-19 i de l'última dona assassinada per violència masclista a Catalunya. 

Un cop començada la sessió, la regidora Laura Seijo va donar compte al Ple de les accions preparatòries urgents que es van dur a terme per habilitar l'Espai Gatassa com a centre d'acollida per a persones sense llar durant l'etapa de confinament.

Més tard, es va procedir a aprovar la congelació dels preus públics de determinats serveis com el de les escoles bressol municipals o l'Escola d'Adults, entre altres. 

Altres aprovacions per part del Ple van ser el de la pròrroga del contracte de neteja d'edificis i instal·lacions municipals fins al 31 de desembre de 2020 i la pròrroga provisional de la  modificació puntual del Pla General d'ordenació, relativa als paràmetres comuns de l'edificació i d'ús, amb un nou text que agilitzarà els tràmits i facilitarà l'autorització de llicències d'obres i canvi d'ús. 

El Ple ordinari del mes de juny també va tractar el tema de la línia ferroviària Mataró- Barcelona. En la seva intervenció, el regidor Miquel Àngel Vadell va el compromís del sistema ferroviari com a transport sostenible, eficient i connector de la comarca i de la nostra ciutat amb Barcelona.

"Tenim la necessitat de l'ampliació dels trens per acollir més passatgers", va afirmar Vadell a l'hora que anunciava que "ja s'han fet peticions a RENFE i ADIF per augmentar la llargada dels trens i millorar així la seva capacitat". El regidor també va recordar les obres de protecció de l'escullera en el tram Mataró-Cabrera de Mar per pal·liar els efectes dels temporals, que actualment s'estan duent a terme amb una inversió de 12 milions d'euros.

El regidor Vadell també va anunciar al Ple que els Serveis Tècnics municipals estan treballant en la remodelació global del front marítim amb l'objectiu de poder presentar un estudi previ al llarg d'aquest any. Aquesta proposta recollirà l'accessibilitat de la ciutat a la platja, aspectes de mobilitat, el paper rellevant del port i dels seus equipaments i la seva integració en l'anella verda i blava. 

D'altra banda, la regidora de Serveis Socials, Laura Seijo, va anunciar que el Pla Estratègic de Serveis Socials, que s'ha d'aprovar pròximament, servirà per donar un nou impuls a la intervenció social amb un canvi de mirada per treballar des d'una perspectiva més integral i preventiva.

En un altre ordre de coses, el regidor de Transició Energètica, Xesco Gomar, va informar la realització d'un estudi per monitorar el nivell de les emissions i l'impacte ambiental del Centre de Tractament de Residus del Maresme.

Gomar també va anunciar que la Marató de l'Energia tindrà una edició aquest any 2020 durant el quart trimestre. 

A més, va destacar que durant el mes de gener es van realitzar actuacions dedicades a la regulació dels elements de les calefaccions de 13 equipaments educatius de la ciutat que van suposar una reducció del consum de 110.917 kWh i un estalvi de 5.658 €, import que es dedicarà a finançar projectes d'impacte social i ambiental.