Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un govern obert, honest i eficient

Escoltar
Logo de Grup municipal PSC-CP

Grup municipal PSC-CP

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal PSC-CP

Un govern obert, honest i eficient

Els socialistes vàrem començar aquest mandat amb cinc eixos o compromisos, explicitats al Pla de Mandat i al Pla d’Acció Municipal:

  • Primer les persones: treballar per la igualtat d'oportunitats
  • Recuperar l'economia, crear ocupació i promocionar la ciutat
  • Apostar per l'educació, la cultura i l'esport
  • Millorar de convivència i gestió de l'espai públic
  • Per un govern obert, honest i eficient

Aquests període 2015-2019 hem creat l’Observatori del Deute perquè tothom pugui conèixer quins és el deute que té l’ajuntament, amb quins bancs, a quin interès, per fer-hi què. Publiquem fins a l’últim detall dels pressupostos vigents i dels darrers anys, el detalls d’ingressos i despeses i, fins i tot, publiquem les factures de proveïdors i contractistes conforme van entrant al registre.

Aquest mandat és el dels Pressupostos Participatius, el de la publicació del catàleg de serveis, el de les audiències prèvies al Ple.

I serà el mandat que posi en marxa el futur de l’atenció ciutadana de la nostra ciutat amb l’Espai Mataró de Can Xammar. Un espai que substituirà l’actual Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana (OFIAC) per un àgora en la qual la ciutadania podrà obtenir més serveis i participar en accions formatives o campanyes divulgatives o visitar exposicions permanents o temporals.

Any rere any, durant aquest mandat, l’ajuntament de Mataró ha rebut el reconeixement del segell de transparència de les administracions públiques catalanes, InfoParticipa, que és un projecte del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona que avalua anualment tots els ajuntaments de Catalunya en base a 52 indicadors adaptats a la Llei catalana de transparència.

Doncs bé, amb les dades actuals, l’ajuntament de Mataró compleix 51 dels 52 indicadors de transparència estudiats per InfoParticipa (un índex del 98,08%) i precisament l’indicador que ens faltava és el que avui es completa amb la presentació de la nova web: el portal dels grups municipals, un espai on s’informarà de les dades, adreces i contactes del grup i dels seus regidors i regidores i on, a més, podran publicar els seus articles i opinions.

I és que aquest mandat, amb Govern socialista, és entre altres coses, el mandat de la transparència, la transformació i la innovació.

Doncs bé, si enguany a l’Infoparticipa arribarem al 100 % dels objectius de transparencia, també enguany podem dir que el Govern socialista de Mataró estem assolint el 100% del nostre compromís per un Govern obert, honest i eficient.