Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els pressupostos socials que mai aterren a Mataró

Escoltar
Logo de Grup municipal VOLEMataró

Grup municipal VOLEMataró

La informació que apareix en aquest article és responsabilitat del Grup municipal VOLEMataró

Els pressupostos socials que mai aterren a Mataró

Portem gairebé 4 anys de mandat i durant tot aquest temps, des de VOLEMataró hem lluitat per aconseguir una ciutat més igualitària i que oferís oportunitats per a tothom. Entre les últimes accions que hem fet hi ha els múltiples intents de trencar amb els pressupostos continuistes del PSC i que deixin de prioritzar el deute de les arques públiques per davant de les necessitats de les persones.

Ajuntament de Mataró
Ajuntament de Mataró

Portem gairebé 4 anys de mandat i durant tot aquest temps, des de VOLEMataró hem lluitat per aconseguir una ciutat més igualitària i que oferís oportunitats per a tothom. Entre les últimes accions que hem fet hi ha els múltiples intents de trencar amb els pressupostos continuistes del PSC i que deixin de prioritzar el deute de les arques públiques per davant de les necessitats de les persones.
 
Ha estat un estira i arronsa entre els grups d’esquerres, republicans i rupturistes davant el govern socialista.
 
Un recordatori de la lluita d’aquesta regidora representant de VOLEMataró que escriu aquestes línies: Mataró torna a enfrontar-se a 59 desnonaments, segons fons judicials, durant els primers tres mesos de l’any. Això significa que cada dia laborable de l’any hi ha una família que es queda sense un sostre on viure. Un drama per multitud de mataronines i mataronins. Una ferida oberta en el benestar de la gent i que ataca mortalment la convivència.
 
Els últims pressupostos del PSC i David Bote han estat insuficients per donar resposta a l’emergència social: treballadores que no arriben a final de mes, tot i tenir feina. Autònoms sense cap impuls ni suport d’un ajuntament que té una mancança exagerada d’estratègia i una visió de futur per a la gent com oferir solucions als sectors laborals més febles com els joves o els majors de 45 anys.
 
Hi ha molts fronts que necessiten l’atenció de persones perquè els afectats són persones com, per exemple, entendre l’evolució de les famílies i la varietat que existeix avui dia. Uns canvis que el govern de Mataró no ha sabut veure i que ens porten a tenir, per exemple, famílies monomarentals amb càrregues i cap sortida al davant.
 
La vida de Mataró es mou i canvia a cada instant mentre l’administració pública es queda immòbil i el lideratge polític que ha de representar l’alcalde encara ha d’aparèixer.
 
Estancament, partidisme i prioritzar el benefici particular per sobre l’interès de la majoria és la realitat del govern actual. Tot i que se’ls ha de reconèixer que la gestió del fum propagandístic, amb la connivència d’agents imprescindibles, ha estat efectiu durant tot el mandat de David Bote.
Estem a setmanes d’unes noves eleccions municipals i el govern del PSC encara no ens ha explicat perquè ha estat incapaç de tancar els pressupostos i com pensa pagar els 1,6 milions d’euros que reclama El Corte Inglés i que haurem de pagar entre totes i tots.
 
Aquesta és la mala gestió de la política del PSC els últims 20 anys. Dues dècades que han provocat a la ciutat pèrdues milionàries. Algú s’imagina què hauria passat si al capdavant de l’ajuntament hi hagués una persona que pensés en la ciutat i no en beneficis propis?
 
Dues dècades que ens han portat a una ciutat intervinguda, amb dèficit i amb una renda per càpita inferior a la mitjana de la comarca, tot i ser-ne la capital!
 
Tot i les diferències polítiques amb l’alcalde, que han estat constants, i la seva insistència en ignorar al qui hauria de ser un col·laborador natural, sempre hem estès la mà per arribar a acords en la creació de projectes d’habitatges, tant de lloguer assequible com de lloguer social. Hem intentat crear ocupació i que Mataró recuperi la seva importància com a motor comarcal i que sigui un exemple de transport públic de qualitat, de sanitat pública i d’una educació amb recursos i equipaments dignes.
 
Mentre esperem que el govern doni resposta als 10 punts que els vam proposar per tancar acords en favor de la ciutat, seguirem treballant i lluitant dia a dia, davant de qui sigui i allà on faci falta pel bé comú, per un Mataró que avança cap al futur.
 
Montse Morón Gámiz
Portaveu del GM VOLEMataró