Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els grups municipals cedeixen un 30 % de les assignacions de maig per a despesa social relacionada amb la COVID-19

Escoltar

Els grups municipals cedeixen un 30 % de les assignacions de maig per a despesa social relacionada amb la COVID-19

L’acord, aprovat al Ple ordinari de maig, ha estat consensuat pels cinc grups municipals que tenen representació a l’Ajuntament de Mataró. La Junta de Portaveus ha aprovat un altre acord pel qual els regidors i regidores també faran, a títol individual, una donació a Creu Roja o a una altra ONG per a la lluita contra el coronavirus.

Els grups municipals del plenari de l’Ajuntament de Mataró, integrat per PSC, ERC-MES-AM, En Comú Podem Mataró, Ciutadans i Junts x Mataró, perceben una assignació fixa mensual de 3.060 € per a despeses per l’activitat del grup, més 221 € per cada regidor o regidora que tinguin.

Segons la moció d’Alcaldia que el Ple ha aprovat per unanimitat l’Ajuntament destinarà a despesa social relacionada amb la crisi sanitària del coronavirus el 30 % de les assignacions econòmiques d’aquest mes que haurien de rebre els grups municipals. El percentatge es calcularà tant de la part fixa com de la part variable.

Per una altra banda, la Junta de Portaveus celebrada el passat dilluns, 11 de maig, també va acordar que tots els regidors i regidores de l’Ajuntament donaran a la Creu Roja o a altres organitzacions no governamentals que lluiten contra els efectes del coronavirus el 10 % de les retribucions que han percebut de l’Ajuntament durant el mes passat, ja siguin salarials o per assistència a òrgans col·legiats.