Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Crònica del Ple extraordinari del mes de març (12/03/2020)

Escoltar

Crònica del Ple extraordinari del mes de març (12/03/2020)

La sessió va servir per aprovar definitivament el Pressupost General de l’Ajuntament per a l’exercici 2020, que va prosperar amb els vots a favor del Govern (PSC i ECPM) i els vots contraris dels grups de l’oposició (ERC-MES, Junts per Mataró i C’s). Abans d’aquest Ple es va convocar una altra sessió extraordinària i urgent per prendre coneixement de la renúncia d’Isabel Martínez Cid com a regidora de Junts per Mataró.

El Ple extraordinari de març va començar a les 19 h amb únic punt a l’ordre del dia: l’aprovació definitiva del Pressupost General de l’Ajuntament de Mataró per a l’exercici 2020. Abans d’iniciar el debat, però, l’alcalde David Bote va informar que l’Ajuntament havia passat a fase d’alerta el Pla Bàsic d’Emergències Municipal pel coronavirus i que havia aprovat un seguit de mesures orientades a prevenir i protegir els riscos per a la salut de la ciutadania, com el tancament d’equipaments municipals cívics, culturals, educatius i esportius.

 

Tot seguit va començar el debat per a l’aprovació definitiva del Pressupost amb la intervenció del regidor d’Administració i Bon Govern, Juan Carlos Jerez. Va explicar que el pressupost de l’Ajuntament que es portava a aprovació és de 147,66 M € (1,45 % més que el de 2019) i el pressupost consolidat (Ajuntament i empreses municipals) ascendia a 176,71 M € (1,34 % menys que el 2019). Jerez va recordar la partida per a seguretat i protecció civil augmentava fins als 14,97 M € i passava a ser la segona despesa de l’Ajuntament després d’ensenyament; que es destinarien més diners a recollida de brossa i neteja viària i menys a tornar el deute; i que les partides de cultura i habitatge comptarien amb més de 10 M €.

Després de la intervenció de Juan Carlos Jerez va arribar el torn dels grups de l’oposició. La cap del Grup Municipal de C’s, Cristina Sancho; el cap del Grup Municipal de Junts x Mataró, Alfons Canela; i el cap del Grup Municipal d’ERC-MES, Francesc Teixidó, van argumentar els motius pels quals les seves formacions no donarien suport a la proposta de pressupost.

Finalment, el Pressupost General de l’Ajuntament per al 2020 es va aprovar amb els vots favorables de l’equip de Govern (PSC i ECPM) i els vots contraris dels grups de l’oposició (ERC-MES, Junts x Mataró i C’s).

 

Comiat a Isabel Martínez

Abans de la celebració del Ple extraordinari per aprovar el Pressupost va tenir lloc una sessió extraordinària i urgent per prendre coneixement de la renúncia d’Isabel Martínez Cid com a regidora de Junts x Mataró. Fins ara a l’oposició com a integrant del Grup municipal de Junts x Mataró, Martínez era regidora de l’Ajuntament des de 2015. En el mandat passat, com a representant de CiU, va ser regidora delegada de Benestar Social, Convivència i Habitatge (2015-2017). Prèviament, Martínez ja havia estat regidora per CiU, entre juny de 2007 i maig de 2008.