Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Crònica del Ple ordinari del mes de febrer (06/02/2020)

Escoltar

Crònica del Ple ordinari del mes de febrer (06/02/2020)

Les paraules de record pel que va ser regidor socialista Remigio Herrero, l’aprovació d’una pròrroga tècnica del servei de neteja dels edificis i dependències municipals i una Proposta de resolució per elaborar un Pla d’Equipaments Esportius, principals temes del Ple de febrer del 2020.

Minut de silenci
Minut de silenci

Abans de l’inici de la sessió ordinària del mes de febrer del Ple, a les 18.30 h, va començar l’Audiència Prèvia, espai de participació ciutadana per expressar precs i preguntes a l’equip de govern. La primera persona en prendre la paraula va ser Rosa Banet, veïna del carrer de Sant Sadurní, que demanava millores en el seu carrer a nivell de mobilitat i de manteniment. A continuació, un grup d’alumnes de l’Escola Pia Mataró van llegir un manifest sobre el Dia Internacional de la No Violència i la Pau (DENIP), que es va celebrar el passat 30 de gener amb diferents actes a molts centres escolars de la ciutat. La darrera intervenció la va fer Glòria Basela en nom de l’Associació de Veïns i Veïns del Pati de Can Marchal-Eixample, que va preguntar sobre les mesures que durà a terme l’Ajuntament per tal de resoldre el problema d’inseguretat viscut a la zona on s’han registrat diversos robatoris a domicilis.

A les 19 h va iniciar-se el Ple amb un minut de silenci per les dues darreres dones víctimes de violències masclistes en el nostre país. A continuació l’alcalde, David Bote, va començar amb el primer punt de l’ordre del dia que va ser aprovar les actes de les anteriors sessions plenàries, l’ordinària del 16 de gener i l’extraordinària del 22 de gener sobre el Pressupost Municipal 2020.

 

Record per Remigi Herrero

En Despatx Oficial, l’alcalde va comunicar i mostrar el seu condol a familiars i amics de Remigio Herrero, que va traspassar dimarts 4 de febrer. Bote va repassar els càrrecs d’Herrero en el Consistori mataroní, que va ser regidor entre els anys 1983 i 2003 de les carteres de Cultura, Ensenyament, Relacions Ciutadanes, Seguretat i Prevenció. També va ser diputat al Congrés dels Diputats a finals de l’any 1995 i mestre de l'Escola Tomàs Viñas on es va jubilar. Durant el transcurs de la sessió plenària, els diferents regidors dels grups polítics van tenir unes paraules de record pel polític socialista i van mostrar el seu condol a familiars i coneguts.

El regidor d’Administració, Bon Govern i Administració, Juan Carlos Jerez, va explicar la necessitat de fer una pròrroga tècnica del contracte del servei de neteja dels edificis i dependències municipals fins al 30 de juny del 2020. La proposta es va aprovar amb els vots a favor del Govern (PSC i En Comú Podem), l’abstenció de Ciutadans i els vots negatius d’ERC i Junts per Mataró.

 

Pla d’Equipaments Esportius

En el Ple de febrer es van presentar tres Propostes de resolució de les quals van decaure dues, la presentada per ERC per aprofundir en els mecanismes de democràcia directa i la presentada per Ciutadans perquè s’habiliti l’entrada de determinades famílies a les zones de vianants de la ciutat a deixar i recollir els nens de l’escola. La Proposta de resolució que va presentar Junts per Mataró perquè s’elabori un Pla d’Equipaments Esportius es va aprovar per unanimitat.

Els vuit precs i preguntes, presentats pels grups municipals de l’oposició al govern, van ser la darrera part del Ple del mes de febrer.