Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Crònica del Ple ordinari del mes de maig (14/05/2020)

Escoltar

Crònica del Ple ordinari del mes de maig (14/05/2020)

El desenvolupament del Ple ordinari del mes de maig va estar marcat de nou per la COVID-19. Es va donar compte dels decrets aprovats des del Ple anterior per gestionar la crisi sanitària i els grups municipals van acordar cedir un 30 % de les seves assignacions del mes de maig a despesa social vinculada a la situació. També es van aprovar dues propostes de resolució amb el coronavirus com a rerefons

El Ple va començar amb un minut de silenci amb doble finalitat: per una banda, com a acte de condemna a l’última víctima de violència masclista, una dona assassinada presumptament per la seva parella a Corbera de Llobregat; i per l’altra, en record de les víctimes de la COVID-19 a la ciutat.

Es va aprovar després per unanimitat una moció conjunta dels grups municipals, que cedien un 30 % de les seves assignacions del mes de maig per a despesa social relacionada amb la COVID-19. I es va donar compte dels decrets aprovats entre el 22 d’abril i el 8 de maig en relació a la gestió municipal de la crisi sanitària.

Al Ple es va informar també, tal i com es fa periòdicament, sobre la morositat corresponent al primer trimestre d’aquest any, quan el període mig de pagament de les factures del grup Ajuntament als seus proveïdors era de 39,95 dies, dins del termini legal. També es va donar compte del seguiment del Pla d’Ajust. Així mateix es va donar compte d’un grup de factures corresponents al 2019 que van entrar per registre al 2020: es tracta de 231 factures per import de 125.349,22 €.

Un dels punts previstos a l’ordre del dia, l’aprovació inicial del projecte de la xarxa de clavegueram de Les Sureres, va ser retirat per continuar les converses i negociacions iniciades amb els afectats per les obres.

Ja en l’apartat d’impuls i control del Govern, es va aprovar per unanimitat una proposta de resolució presentada pel grup municipal de Ciutadans per avaluar les mesures preses per l’Ajuntament durant el confinament i establir protocols, o revisar els existents, davant futures situacions d’alarma. També per unanimitat es va aprovar la proposta de resolució presentada per ERC, amb esmena del PSC i En Comú Podem Mataró, per difondre i exportar el model d’èxit de la Residència Sant Josep, que implica en les decisions del centre l’Associació de Residents, Familiars tutors i Amics. Aquest model ha permès crear un vincle de confiança mútua que, en aquests moments de dificultat, ha estat molt útil pel flux transparent de la informació entre direcció i famílies.

En l’apartat de control del govern també es van debatre dues preguntes i vuit precs, que van donar per acabada la sessió.