Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Escoltar

2022

Crònica del Ple ordinari del mes de gener (13/01/2022)

La presentació del projecte “Anella Verda de Mataró. Àmbit de la Riera de Sant Simó i l’espai agrícola de les Cinc Sénies” als Fons NextGeneration; la modificació del Document Únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM) per incloure catàstrofes metereològiques com el temporal Gloria o l’arribada de la pandèmia de la Covid-19 i l’aprovació del Reglament de polítiques de gènere interseccionals de l’Ajuntament van ser els principals temes del Ple de gener. Una sessió que va presidir el primer tinent d’alcalde, Juan Carlos Jerez, pel traspàs de la mare de l’alcalde, David Bote, a qui tots els grups municipals li van traslladar el condol.

Crònica del Ple ordinari del mes de febrer (03/02/2022)

Entre els acords més destacats del Ple de febrer es troben l’aprovació per unanimitat del full de ruta que guiarà la planificació educativa a Mataró fins al 2022, l’aprovació del Pla de Mesures Antifrau que suposa un pas més en les accions de bona governança de l’Ajuntament i l’adjudicació a la Fundació CEO del Maresme del bar del Cafè Nou.

Crònica del Ple Ordinari del mes de març (03/03/2022)

L’atorgament a títol pòstum del títol honorífic de Filla Adoptiva de la Ciutat a Consol Nogueras i Seda és un dels acords més destacats del Ple de març, en què també es va aprovar provisionalment la modificació de l’ordenança fiscal de la plusvàlua per adaptar-la al nou marc normatiu de l’Estat; i es va donar compte de la reorganització del cartipàs municipal.

Crònica del Ple ordinari del mes d’abril (07/04/2022)

El Ple del mes d’abril va estar marcat per l’aprovació de punts relacionats amb el pressupost municipal, tant de l’exercici del 2021 en tant que liquidació tant com per modificacions de l’actual, de l’any 2022. El nom de la tercera Biblioteca de la ciutat com a “Biblioteca Popular” va ser el punt amb més debat en un Ple marcat per qüestions administratives.

Crònica del Ple ordinari del mes de juny (02/06/2022)

El Ple del mes de juny va aprovar una suspensió de llicències per estudiar una modificació del Pla general per augmentar el parc d’habitatges de protecció oficial. També es va aprovar recuperar d’ofici l’edifici de l’antiga escola Menéndez i Pelayo, de titularitat municipal i ocupada des de l’1 de maig. Va ser també el Ple de comiat de l’interventor municipal Pep Canal, que s’ha jubilat després d’haver treballat 42 anys a la funció pública, 35 dels quals a l’Ajuntament.

Crònica del Ple extraordinari del mes de juliol (21/07/2022)

L’aprovació de l’acord d’integració de l’Institut Miquel Biada a la xarxa de titularitat de la Generalitat de Catalunya va ser un dels temés més rellevants d’aquest últim ple del curs polític. En aquesta mateixa sessió tots els grups municipals també van votar a favor de la concessió del títol honorífic de Filla Adoptiva de la Ciutat a la mestra Elvira Rocha Barra.

Crònica del Ple ordinari del mes de setembre (08/09/2022)

L’aprovació del Pla d’Acció Mataró Agenda Urbana 2030 i la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana perquè les noves construccions o determinades obres d’ampliació o rehabilitació en sòl urbà consolidat, que superin els 600 m², reservin el 30% per Habitatge de Protecció Oficial (HPO) van ser els temes principals del Ple de Mataró, celebrat el 8 de setembre. El primer, després de les vacances d’estiu, i que marca el debat polític en un curs, el 2022-2023, amb l’examen de les urnes el proper 28 de maig.

Crònica del Ple ordinari del mes de novembre (03/11/2022)

L’aprovació inicial del pressupost de 2023 va ser el tema més destacat del Ple ordinari del mes de novembre, en una sessió on també es van debatre altres qüestions importants com la modificació puntual del Pla general d’ordenació al carrer de la Muntanya per construir 16 habitatge de lloguer assequible.

Crònica dels plens extraordinaris d’octubre (18/10/2022)

La del 18 d’octubre va ser una sessió plenària atípica pel fet que va enllaçar dos plens extraordinaris: el primer destinat a l’aprovació provisional de les Ordenances Fiscals per al 2023 i el segon, convocat a petició del grup municipal d’ERC-MES-AM, per l’anàlisi, revisió i actualització dels Plans d’actuació Municipals i els Plans de riscos específics arran dels aiguats que van tenir lloc el 16 de setembre.

Crònica del Ple ordinari del mes de juliol (07/07/2022)

L’acord per encomanar a Aigües de Mataró la instal·lació i el manteniment de 25 noves cobertes fotovoltaiques o l’aprovació d’una proposta per revocar la medalla d’or a l’alcalde franquista Pedro Crespo –que a la vegada va motivar un improvisat homenatge a Pablo Morales, represaliat durant el franquisme–, van ser alguns dels temes tractats al Ple de juliol

Crònica del Ple ordinari del mes de maig (05/05/2022)

El Ple ordinari de maig va arribar precedit, com sempre, de l’Audiència Prèvia, però també de la celebració de les Juntes generals d’Aigües de Mataró i PUMSA, que aprovaven els seus comptes generals. La modificació del Pressupost 2022 per desenvolupar nous programes i inversions i per fer front a despeses sobrevingudes va ser el tema principal d’un Ple, que també va servir per aprovar la modificació de planejament dels Entorns Biada i els canvis en l’Ordenança de llicències urbanístiques.

Crònica del Ple extraordinari de desembre (22/12/2022)

El darrer Ple de l’any 2022 va permetre aprovar definitivament el Pressupost i les Ordenances Fiscals per a 2023. Es tractava dels punts més rellevants de la sessió, però l’ordre del dia també va incloure d’altres com l’aprovació del Pla Normatiu o l’encàrrec a PUMSA de la gestió del parc d’habitatges municipal.