Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Escoltar

2023

Crònica del Ple ordinari del mes de gener (12/01/2023)

El reconeixement de la Medalla de la Ciutat al periodista i escriptor Manuel Cuyàs i Gibert ha estat un dels punts destacats del Ple ordinari del mes de gener que també ha aprovat altres qüestions com les modificacions urbanístiques del planejament de la zona de desenvolupament de Cirera, en la zona de l’antiga fàbrica Abanderado, i qüestions econòmiques de pressupost.

Crònica del ple ordinari del mes de febrer (02/02/2023)

El Ple va aprovar la renuncia de l’Ajuntament de Mataró a la delegació de funcions d’inspecció i gestió de l’Impost sobre Activitats Econòmiques. A partir de l’1 de gener de l’any vinent aquestes funciones les assumirà l’Organisme de Recaptació i Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona (ORGT).

Crònica del ple ordinari del mes de març (02/03/2023)

Durant el Ple ordinari de març es va aprovar inicialment la nova Ordenança de Civisme i Convivència i es va donar compte del decret de nomenament de Sergi Ribas Beltrán com a nou secretari general de l’Ajuntament de Mataró en substitució de Maria Lluisa Guañabens, que ocupava el càrrec de forma temporal.

Crònica del Ple ordinari del mes d’abril (13/04/2023)

L’aprovació de la primera modificació del pressupost de 2023 per un import global de 9,6 milions d’euros, i de la liquidació del pressupost de 2022, que s’ha tancat amb un romanent de 7,9 milions, van ser els temes més importants tractats al Ple d’abril. També es van aprovar altres qüestions com l’atorgament del títol de fill adoptiu de Mataró a Justo Molinero, o les bases dels ajuts a la creació Fet a Mataró i de les subvencions per a la inclusió esportiva d’infants i joves en risc d’exclusió social.

Crònica del Ple ordinari del mes de maig (04/05/2023)

El darrer Ple ordinari del mandat 2019-2023 va comptar amb la celebració prèvia de les Juntes Generals d'Aigües de Mataró i de Promocions Urbanístiques que van passar comptes de l'exercici 2022. En el debat polític, dos punts urbanístics: un sobre el desenvolupament urbanístic d'El Sorrall i l'altre sobre Cirera-Rocafonda van ser els principals punts de l'ordre del dia.

Crònica del Ple ordinari del mes de setembre (14/09/2023)

L’aprovació d’instruments de planificació urbanística per tirar endavant iniciatives privades com un nou supermercat a la plaça de Josep Cusachs va destacar entre els temes tractats al primer Ple ordinari del present mandat. La sessió va començar més tard de l’habitual per la celebració, després de l’Audiència Prèvia i abans del Ple, de les juntes generals d’Aigües de Mataró i de PUMSA.