Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Crònica del Ple ordinari del mes de febrer (6/2/2025)

Escoltar

Crònica del Ple ordinari del mes de febrer (6/2/2025)

La recuperació de la zona dels horts il·legals de la Riera de Sant Simó per poder iniciar el projecte de renaturalització de la zona en el marc del Re-Natura així com el desnonament administratiu de les finques de la carretera de Cirera on s’ha de construir el nou centre sociosanitari de la comarca, van ser els dos punts del Ple que van destacar. El debat polític va arribar en l’apartat de Propostes de Resolució i presentació de Precs i Preguntes on no van faltar els temes de l’agenda d’actualitat com són l’habitatge i la seguretat així com el trasllat de l’Escola Bressol Les Figueretes.

Membres de la Marea Pensionista al Ple de Mataró.
Membres de la Marea Pensionista al Ple de Mataró.

L’Audiència Prèvia al Ple de febrer va comptar amb quatre intervencions, tres que van entrar en l’ordre del dia perquè es van presentar en temps i forma i la darrera que va ser presentada en el mateix moment, i fora de l’ordre del dia.

-La primera va ser sobre la recollida de residus i la va fer la veïna Patricia-Montserrat Ferrer en nom de l’Associació Oikos Ambiental. La resposta la va fer el regidor d’Ecologia Urbana, Xesco Gomar, qui va explicar a la ciutadana tots els canvis que s’han fet a la ciutat per millorar la recollida dels residus a la ciutat. Com a novetat, els altres grups municipals també van dir la seva a totes les intervencions de l’Audiència Prèvia.

-La segona de les intervencions va ser de la Marea Pensionista i la va presentar Francesc Prat qui va exposar la impossibilitat de posar una taula a la via pública per defensar la seva causa. En la resposta se’ls va facilitar el fet que s’inscriguin al Registre Municipal d’Entitats per poder fer aquest tràmit de forma fàcil i també per beneficiar-se d’espais municipals per desenvolupar la seva tasca.

-La tercera de les preguntes la va formular la veïna Maria Dolors Pérez qui va preguntar sobre la possibilitat de transformar un local en un habitatge per una persona, la seva filla, que presenta una grau de discapacitat del 40%.

-La quarta i darrera intervenció la va fer la ciutadana Sandra Caletrio que va exigir disculpes per la situació laboral que van viure el personal que feia les tasques d’informadors sobre la recollida selectiva, a través d’una empresa subcontractada.

Un cop es van acabar les intervencions ciutadanes, a les 19h puntual, va iniciar-se el Ple ordinari del mes de febrer. El primer punt de l’ordre del dia va ser l’aprovació per unanimitat del desnonament de 5 horts que hi ha a la llera de la Riera de Sant Simó, una actuació necessària per iniciar els treballs de renaturalització d’aquest espai natural de la ciutat en el marc del Re-Natura. El segon punt, que també es va aprovar per unanimitat, va ser el desnonament administratiu de les finques municipals de domini públic de la carretera de Cirera on s’ha de construir el nou centre sociosanitari.

En l’apartat de Control Intern es va aprovar el reconeixement extrajudicial de crèdits, les factures, per un import de 255.679,86€. I a continuació es va modificar la representant del grup municipal del PSC a la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme. En concret deixa el càrrec Pilar Gonzàlez-Agàpito a qui l’alcalde va agrair tota la feina feta des dels inicis i agafa el relleu generacional, en aquest cas, Martí Manent González.

I continuant en el TecnoCampus però en l’àmbit urbanístic, es va aprovar una modificació puntual del Pla general d’Ordenació Urbana per l’equipament del carrer de Narcís Monturiol cantonada amb el carrer d’Arenys de Mar. Un nou edifici per a usos educatius.

En aquest moment de l’ordre del dia, l’alcalde, David Bote, va acomiadar i agrair la tasca de l’interventor de l’Ajuntament qui marxa a Lleida a continuar la seva vida laboral. Tots els grups municipals van tenir paraules d’agraïment i bons desitjos.

En l’apartat d’impuls i control del govern es van presentar tres Propostes de resolució, de les quals només va prosperar una presentada pel grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya per dotar la ciutat d’un centre integrat de Formació Professional 2026-2027 i desplegar l’oferta de la FP en l’Horitzó 2030. Les altres dues, una del grup municipal del Partit Popular per actuar contra la multireincidència i una de VOX sobre l’accés a l’habitatge van decaure.

En el tram final de la sessió plenària es van debatre fins a 15 precs i preguntes sobre temes com la seguretat dels treballadors municipals, el trasllat de l’Escola Bressol Municipal Les Figueretes, sobre el Clos de Torre Llauder, actes culturals a la ciutat i l’ús de les llengües a les fires.