Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Crònica del Ple ordinari del mes de febrer (04/02/2021)

Escoltar

Crònica del Ple ordinari del mes de febrer (04/02/2021)

El Ple ordinari de febrer va ser una sessió curta on el debat polític es va centrar en els apartats d’impuls i control del govern i els precs i preguntes. Pel que fa als punts es van donar a compte de la ratificació dels Estatuts del Consorci per la Gestió Integral d’Aigües de Catalunya i la designació dels representants municipals a l’AMTU. El Ple també es va donar per assabentat del contracte d’emergència per subministrar els àpats a les persones del Centre d’Acollida Municipal Espai Gatassa, obert per a les persones sense sostre durant els confinaments i restriccions marcades per la Covid-19.

Una Junta General extraordinària de Promocions Urbanístiques de Mataró SA (PUMSA) va precedir a la sessió ordinària del Ple de febrer amb el nomenament de la nova consellera de @Csmataro i de dos interventors d’acta.

En primer lloc, l’alcalde David Bote, va iniciar el Ple amb un minut de silenci per lamentar i mostrar el rebuig per l’assassinat d’una dona el passat mes de gener a Badia del Vallés.

A continuació es van abordar dos punts de l’àrea de Presidència: el primer ratificar la modificació dels Estatuts del Consorci per a la Gestió Integral d´Aigües de Catalunya (CONGIAC) segons la qual tal i pasqual; el segon per designar a l’alcalde, David Bote, i al regidor de Mobilitat, Juan Carlos Jerez, com a representants de l’Ajuntament de Mataró a l’Associació Municipal del Transport Urbà.

Del servei de compres i contractacions, es dona compte del contracte d’emergència per al subministrament dels àpats de dinar i sopar a les persones allotjades al Centre d’Acollida municipal Espai Gatassa per un import de 35.786,04€. Aquest centre va tornar convertir-se en Centre d’Acollida Municipal, el novembre del 2020, per fer front a les necessitats de les persones més vulnerables durant el desenvolupament de la segona onada de la pandèmia de la Covid-19. Amb 48 places, el centre disposa d’espais per a poder fer aïllaments en el supòsit que es donin casos positius entre les persones usuàries. 

Després d’aquest punt, va començar l’apartat d’impuls i control del govern amb les Propostes de resolució presentades pels grups municipals.

En aquest cas es va aprovar una presentada per ERC, amb una esmena del PSC, per exercir un control efectiu sobre la qualitat dels serveis públics concessionats. Tots els grups municipals hi van votar a favor menys el grup de Ciutadans que es van abstenir al indicar aquest control hauria de fer-se no només pels serveis concessionats sinó també pels serveis que presta  l’Ajuntament directament des de les diferents àrees.

Per contra, van decaure les propostes de resolució de Junts per Mataró i de Ciutadans perquè Mataró tingui una residència universitària i per fer una auditoria dels recursos humans i gestió de la Policial Local, respectivament.

En el darrer apartat del Ple es va debatre nou precs i preguntes amb temes d’actualitat de les darreres setmanes relatius a les incidències amb la Policia Local; la visita de Pablo Casado (PP) a la Nau Gaudí; les aglomeracions als trens de Rodalies Renfe; l’estat dels semàfors de la ciutat; els espais electorals cedits per al 14F o l’obertura de la presó i el Café Nou, entre d’altres.