Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

NextMataró

Programa per a la recuperació, transformació i resiliència basada en el desenvolupament sostenible

Next Mataró

Energy Loops

District heating and cooling: maximització del consum de fonts renovables

Aigües de Mataró gestiona una xarxa de distribució de calor (18 km) i fred (2,5 km) que aprofita l’energia sobrant de les diferents infraestructures ambientals ja existents en la ciutat, substituint la generació de calefacció amb combustibles fòssils per energies renovables més netes i d’origen local, al mateix temps que permeten millorar la eficiència i reduir al màxim les pèrdues d’energia.

La xarxa actual s’estendrà per a donar servei a sectors industrials ja existents i també a noves zones residencials i de serveis. Una climatització més eficient permetrà reduir la petjada de carboni de tots aquests punts i augmentar la competitivitat de les activitats empresarials.

Així mateix, s’optimitzarà l’actual xarxa de captació de vapor de la planta de valorització energètica de residus i es connectaran generadors de fred a la planta d’autogeneració elèctrica, interconnectant amb els nodes municipals per avançar cap a la generació 100% renovable de calor i fred.

S’implantarà un nou i innovador sistema de dipòsits subterranis tipus Borehole que permetrà emmagatzemar i retenir el fred, obtenint un estalvi energètic i un ús més eficient i racional de l’energia.

Digitalització de tota la xarxa mitjançant el sistema d’informació geogràfica GISWATER, projecte de software lliure que permetrà desenvolupar algoritmes per al càlcul en continu de les pèrdues tèrmiques a la xarxa i el càlcul de les pèrdues de càrrega.