Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

NextMataró

Programa per a la recuperació, transformació i resiliència basada en el desenvolupament sostenible

Next Mataró

NextGeneration EU

una oportunitat per a la transformació de Mataró

Mataró navega cap al futur

El Next Generation EU és un instrument temporal de finançament de la Unió Europea amb l’objectiu d’impulsar la recuperació econòmica després de la Covid-19.

750.000 milions d'euros per reparar danys econòmics i socials i impulsar una transformació social i econòmica que té com a prioritats la digitalització, la transició ecològica, la resiliència i la capacitat d’adaptació d’Europa als reptes actuals i futurs.  

En el cas espanyol compta amb 140.000 milions d’euros i es vehicula mitjançant el Plan de recuperación, transformación y resiliencia.

Quant al Govern de la Generalitat de Catalunya s'ha prsentat el document Next Generation Catalonia, que identifica els projectes estratègics de recuperació.

En base a les prioritats dels plans espanyol i català, Mataró està articulant una bateria de projectes englobats sota el paraigua NextMataró i que estan adreçats a la transformació i modernització econòmica per tal que la recuperació de la ciutat sigui verda, digital i inclusiva.Enllaços d’interès:

Projectes NextMataró

En base a les prioritats del Next Generation EU, del Pla espanyol de recuperació, transformació i resiliència i de l’estratègia Next Generation Catalonia, Mataró està articulant una bateria de projectes dirigits a la modernització econòmica, a partir de la transició ecològica i la transformació digital de la ciutat. L’objectiu últim dels projectes NextMataró és el de promoure les transformacions necessàries per a assolir un creixement inclusiu, just i sostenible a llarg termini.
Projecte - Mataró Circular

Projecte - Mataró Circular

Ecosistema territorial per a la transformació del model productiu i de consum

Llegir Més...

Mataró Urban Resilience Loops

Mataró Urban Resilience Loops

Per a la transició ecològica en el cicle de l’aigua, l’energia i les infraestructures naturals

Llegir Més...

Mataró Ciutat Cuidadora

Mataró Ciutat Cuidadora

HUB del coneixement per a l'autonomia i la qualitat de vida

Llegir Més...

Mataró Ciutat del Coneixement

Mataró Ciutat del Coneixement

Iniciativa per a la formació contínua i la formació professional del futur

Llegir Més...

Notícies

L’Ajuntament inicia les obres del CareCityLab, seu de Mataró ciutat cuidadora

Les obres consisteixen en la reforma del local que ocupa els espais de les plantes baixa, primera i segona de l’edifici del Passeig de la Marina 142 amb un total de 1.298 metres quadrats. Les obres, que s’han adjudicat a l’empresa Voracys SL per un pressupost d’1.763.591,68 €, tenen una durada prevista de 18 mesos. El contracte està cofinançat per la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.

Llegir Més...

Mataró presenta Reimagine Textile, el primer espai d’Incubació i FabLAB per al sector tèxtil a Catalunya

El sector tèxtil disposa des d’avui, 25 de maig, de les noves instal·lacions Reimagine Textile per desenvolupar noves oportunitats de negoci i experimentar i prototipar amb tecnologies d’última generació. Es tracta d’un projecte impulsat amb una inversió de 100.000 € en el cas de la incubadora i de 127.000 € en el cas del FabLAB. Aquestes noves instal·lacions configuren un ecosistema d’innovació orientat a facilitar el desplegament de noves oportunitats, tant per a joves empreses com per a empreses consolidades obertes a la innovació i a la sostenibilitat.

Llegir Més...

Un any de Taula de reconstrucció social i econòmica a Mataró

Aquest òrgan de decisió, integrat pels grups municipals i els agents econòmics i socials, ha acordat en el darrer any les 73 mesures que l’Ajuntament ha executat o té en marxa per combatre els efectes de la pandèmia a la ciutat. Les actuacions executades al 2020 van suposar una despesa de 2,38 milions d’euros i al pressupost 2021 s’hi destinen 4,2 milions més.

Llegir Més...

Mataró aposta per ser referent com a ciutat cuidadora amb un projecte d’innovació en l’envelliment actiu i les cures

El projecte “PECT de Mataró-Maresme: ecosistema d’innovació per a les ciutats cuidadores” està liderat per l’Ajuntament però es treballarà conjuntament amb el Consorci Sanitari del Maresme, TecnoCampus Mataró-Maresme, Centre Tecnològic Eurecat, Fundació Hospital i Fundació Maresme que impulsaran actuacions concretes de l’àmbit de les cures i l’acompanyament a l’envelliment actiu. La iniciativa, amb un pressupost de 4,6 milions d’euros, ha estat subvencionada al 50 % per la Generalitat de Catalunya com a projecte emmarcat en l’estratègia RIS3CAT i el PO FEDER de Catalunya 2014-2020. S’habilitarà un nou equipament de referència en l’atenció a les persones a l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena amb 2.300 m² on es desenvoluparan la majoria de les actuacions dels agents implicats.

Llegir Més...