Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ajudant de fleca/pastisseria i cambreria

Escoltar

Ajudant de fleca/pastisseria i cambreria

Objectiu del curs:

Adquirir les competències necessàries requerides per treballar com a ajudant de fleca/pastisseria amb tasques de suport de manipulació i aprovisionament d’aliments, saber tenir cura de les eines, estris, maquinària i espais sota la normativa en prevenció de riscos laborals. Tenir la tècnica de la preelaboració, conservació i elaboracions bàsiques en obrador. Atendre a la clientela, prendre de comandes, servir el menjar i beguda, gestió de reserves, etc.

 

Dates previstes i horaris del curs: primer semestre de l’any 2023 - Matins

Total hores del curs: 120 hores

Modalitat del curs: presencial

 

Durada i dates previstes de pràctiques en empresa (no obligatòries per a l'alumnat): fins a 100 hores a convenir amb l'empresa; es realitzaran un cop l'alumnat hagi realitzat la formació i amb data límit de finalització de les pràctiques 30 de setembre de 2023.

 

Perfil d’entrada de l’alumnat:

  • Persones residents als barris de Cerdanyola, Rocafonda i El Palau-Escorxador
  • Nivell acadèmic mínim per poder seguir la formació correctament
  • Persones inscrites al SOC
  • Interès, motivació i compromís per formar-se i treballar en el sector de l’hostaleria i/o la pastisseria
  • Disponibilitat horària

 

PROGRAMA FORMATIU:                                                                                          

MÒDUL 1: PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS

MÒDUL 2: MANIPULACIÓ D’ALIMENTS I AL·LÈRGENS

  • Pràctiques de manipulació
  • Sistemes preventius en seguretat alimentària
  • Requisits d’higiene
  • Manteniment de les instal·lacions equips i estris
  • Normativa d’al·lèrgies

MÒDUL 3: CAMBRERIA EN BARRA I SALA

  • Introducció al món laboral de la restauració
  • Organització i gestió
  • Departament i instal·lacions
  • Mise en place
  • Serveis especials

MÒDUL 4: FLECA I PASTISSERIA

  • Espais maquinària estris i neteja
  • Preelaboracions i conservació en fleca i pastisseria
  • Elaboracions bàsiques i elementals en obrador de fleca i pastisseria
  • Aprovisionament de matèries primeres en obrador
  • Tall i manipulació
  • Control d’unitats de fred i magatzem

 

Principals sortides professionals:

  • Ajudants a pastisseries i fleques
  • Ajudants a cafeteries
  • Cambrers/es
 
 

“Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: projecte Treball als barris”.

logos_Treball_barris_2022.png