Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ajudant/a de cuina

Escoltar

Ajudant/a de cuina

Objectiu del curs:

Introducció a les tècniques bàsiques per desenvolupar les tasques pròpies d’ajudant de cuina. En el curs els alumnes es familiaritzaran amb el vocabulari tècnic i els estris que s’utilitzen en un servei d’hostaleria. Així mateix desenvoluparan els processos de preelaboració, preparació de tota classe d’aliments, aplicant amb autonomia les tècniques corresponents, per aconseguir la qualitat i els objectius establerts i respectar les normes i pràctiques de seguretat i higiene en la manipulació alimentària.

Aquesta formació inclou també l’obtenció del certificat d’Higiene alimentària.

 

Dates previstes d’inici de pràctiques en empresa: a determinar - Matins

Durada del període de pràctiques: (no obligatòries) fins a 100 hores a convenir amb l'empresa; es realitzaran un cop l'alumnat hagi realitzat la formació

Data límit per a la finalització: 30 de setembre de 2024

 

PROGRAMA FORMATIU

Total hores: 120 hores

MÒDUL 1. Higiene alimentària i manipulació d’aliments amb el certificat

MÒDUL 2. Organització a la cuina, departaments, aprovisionament, conservació, maquinària, magatzem i vocabulari bàsic cuina amb teòrica i pràctica. Tractament i reciclatge dels residus i envasos

MÒDUL 3. Preelaboració, conservació i elaboració d’aliments

MÒDUL 4. Elaboracions bàsiques i plats elementals

MÒDUL 5. Bases culinàries (fondos, coccions, salses)

MÒDUL 6. Presentació i decoració (plats, buffets i mostradors)

 

Principals sortides professionals:

  • Ajudants de cuina
  • Preparació de menjar ràpid

 

 

“Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: projecte Treball als barris”

Logos agrupats cartell.png