Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Auxiliar de suport a la cuina de serveis de restauració, serveis escolars i residencials

Escoltar

Auxiliar de suport a la cuina de serveis de restauració, serveis escolars i residencials

Objectiu del curs:

Aquesta formació facilitarà l’obtenció dels coneixements tècnics necessaris per realitzar tasques d’auxiliar de cuina en restauració i col·lectivitats.

 

Dates previstes d’inici de pràctiques en empresa: juny 2025

Durada del període de pràctiques: fins 100 hores

 

Modalitat: presencial

 

PROGRAMA FORMATIU:

  • Manipulació i emmagatzematge d’aliments:
    ◦ Els aliments i contaminació microbiana d'aliments
    ◦ Higiene del manipulador/a
    ◦ Higiene del local
    ◦ Pràctiques higièniques per a la manipulació d'aliments
    ◦ Conservació amb fred. La cadena de fred
    ◦ Conservació amb calor
    ◦ Envasat d'aliments
    ◦ Altres mètodes de conservació
    ◦ Els additius
    ◦ Etiquetat
    ◦ Contaminació creuada
    ◦ Proveïment d'aigua
    ◦ Emmagatzematge d'aliments
    ◦ Residus
    ◦ Transport i i distribució d'aliments
    ◦ Traçabilitat
    ◦ Atenció en l'alimentació: sector emmagatzematge i distribució
  • Manipulació d’estris i parament de cuina
  • Neteja i ordre en la cuina
  • Productes de proximitat
  • Rentat, tallat de fruites, verdures i hortalisses crues
  • Elaboració de guarnicions i complements (bases, salses, coccions)
  • Presentacions i decoració (plats, bufets i mostradors)
  • Ordre i classificació de deixalles

Principals sortides professionals

  • Auxiliar de cuina
  • Auxiliar de restauració
  • Auxiliar de cuina de col·lectivitats

 

 
 

"Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del projecte Treball als barris“

 

Logos agrupats cartell.png