Auxiliar de suport a la cuina de serveis de restauració, serveis escolars i residencials
Objectiu del curs:
Aquesta formació facilitarà l’obtenció dels coneixements tècnics necessaris per realitzar tasques d’auxiliar de cuina en restauració i col·lectivitats.
Dates previstes d’inici de pràctiques en empresa: juny 2025
Durada del període de pràctiques: fins 100 hores
Modalitat: presencial
PROGRAMA FORMATIU:
- Manipulació i emmagatzematge d’aliments:
◦ Els aliments i contaminació microbiana d'aliments
◦ Higiene del manipulador/a
◦ Higiene del local
◦ Pràctiques higièniques per a la manipulació d'aliments
◦ Conservació amb fred. La cadena de fred
◦ Conservació amb calor
◦ Envasat d'aliments
◦ Altres mètodes de conservació
◦ Els additius
◦ Etiquetat
◦ Contaminació creuada
◦ Proveïment d'aigua
◦ Emmagatzematge d'aliments
◦ Residus
◦ Transport i i distribució d'aliments
◦ Traçabilitat
◦ Atenció en l'alimentació: sector emmagatzematge i distribució - Manipulació d’estris i parament de cuina
- Neteja i ordre en la cuina
- Productes de proximitat
- Rentat, tallat de fruites, verdures i hortalisses crues
- Elaboració de guarnicions i complements (bases, salses, coccions)
- Presentacions i decoració (plats, bufets i mostradors)
- Ordre i classificació de deixalles
Principals sortides professionals
- Auxiliar de cuina
- Auxiliar de restauració
- Auxiliar de cuina de col·lectivitats
"Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del projecte Treball als barris“
