Ajudant de fleca/pastisseria i cambreria
Objectiu del curs:
Adquirir les competències necessàries requerides per treballar com a ajudant de fleca/pastisseria amb tasques de suport de manipulació i aprovisionament d’aliments, saber tenir cura de les eines, estris, maquinària i espais sota la normativa en prevenció de riscos laborals. Tenir la tècnica de la preelaboració, conservació i elaboracions bàsiques en obrador. Atendre a la clientela, prendre de comandes, servir el menjar i beguda, gestió de reserves, etc.
Dates previstes i horaris del curs: primer semestre de l’any 2023 - Matins
Total hores del curs: 120 hores
Modalitat del curs: presencial
Durada i dates previstes de pràctiques en empresa (no obligatòries per a l'alumnat): fins a 100 hores a convenir amb l'empresa; es realitzaran un cop l'alumnat hagi realitzat la formació i amb data límit de finalització de les pràctiques 30 de setembre de 2023.
Perfil d’entrada de l’alumnat:
- Persones residents als barris de Cerdanyola, Rocafonda i El Palau-Escorxador
- Nivell acadèmic mínim per poder seguir la formació correctament
- Persones inscrites al SOC
- Interès, motivació i compromís per formar-se i treballar en el sector de l’hostaleria i/o la pastisseria
- Disponibilitat horària
PROGRAMA FORMATIU:
MÒDUL 1: PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS
MÒDUL 2: MANIPULACIÓ D’ALIMENTS I AL·LÈRGENS
- Pràctiques de manipulació
- Sistemes preventius en seguretat alimentària
- Requisits d’higiene
- Manteniment de les instal·lacions equips i estris
- Normativa d’al·lèrgies
MÒDUL 3: CAMBRERIA EN BARRA I SALA
- Introducció al món laboral de la restauració
- Organització i gestió
- Departament i instal·lacions
- “Mise en place”
- Serveis especials
MÒDUL 4: FLECA I PASTISSERIA
- Espais maquinària estris i neteja
- Preelaboracions i conservació en fleca i pastisseria
- Elaboracions bàsiques i elementals en obrador de fleca i pastisseria
- Aprovisionament de matèries primeres en obrador
- Tall i manipulació
- Control d’unitats de fred i magatzem
Principals sortides professionals:
- Ajudants a pastisseries i fleques
- Ajudants a cafeteries
- Cambrers/es
“Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: projecte Treball als barris”.
