Ajudant de cuina
Objectiu del curs:
Introducció a les tècniques bàsiques per desenvolupar les tasques pròpies d’ajudant de cuina. En el curs els alumnes es familiaritzaran amb el vocabulari tècnic i els estris que s’utilitzen en un servei d’hostaleria. Així mateix desenvoluparan els processos de preelaboració, preparació de tota classe d’aliments, aplicant amb autonomia les tècniques corresponents, per aconseguir la qualitat i els objectius establerts i respectar les normes i pràctiques de seguretat i higiene en la manipulació alimentària.
Aquesta formació inclou també l’obtenció del certificat d’Higiene alimentària.
Dates previstes i horaris del curs: primer semestre de l’any 2023 - Matins
Total hores del curs: 100 hores
Modalitat del curs: presencial
Durada i dates previstes de pràctiques en empresa (no obligatòries per a l'alumnat): fins a 100 hores a convenir amb l'empresa; es realitzaran un cop l'alumnat hagi realitzat la formació i amb data límit de finalització de les pràctiques 30 de setembre de 2023.
Perfil d’entrada de l’alumnat:
- Persones residents als barris de Cerdanyola, Rocafonda i El Palau-Escorxador
- Nivell acadèmic mínim per poder seguir la formació correctament
- Persones inscrites al SOC
- Interès, motivació i compromís per formar-se i treballar en el sector de l’hostaleria
- Disponibilitat horària
PROGRAMA FORMATIU:
MÒDUL 1: Higiene alimentària i manipulació d’aliments amb el certificat (5 h)
MÒDUL 2: Organització a la cuina, departaments, aprovisionament, conservació, maquinària, magatzem i vocabulari bàsic cuina amb teòrica i pràctica. Tractament i reciclatge dels residus i envasos (20 h)
MÒDUL 3: Preelaboració, conservació i elaboració d’aliments. (20 h)
MÒDUL 4: Elaboracions bàsiques i plats elementals (20h)
MÒDUL 5: Bases culinàries (fondos, coccions, salses) (20h)
MÒDUL 6: Presentació i decoració (plats, buffets i mostradors) (15h)
Principals sortides professionals:
- Ajudants de cuina
- Preparació de menjar ràpid
“Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: projecte Treball als barris”.
