Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

30 Plus afavoreix la inserció de dones aturades, entre d'altres col·lectius

Escoltar

30 Plus afavoreix la inserció de dones aturades, entre d'altres col·lectius

El Programa 30 Plus és una bona eina per afavorir la inserció laboral de les dones de la comarca. Les dades mostren com un dels col·lectius més afavorits pel programa és el de dones majors de 45 anys

Participants del 30plus en un curs de tràmits digitals
Participants del 30plus en un curs de tràmits digitals

En l’edició d’enguany del Programa 30 Plus s’han realitzat fins al moment 88 contractacions, de les quals 56 han suposat la inserció  laboral de dones de la comarca.  Això representa un 63% del total d’insercions aconseguides fins ara per aquest programa, que subvenciona la contractació de persones majors de 30 anys a l’atur, especialment les que són més grans  de 45 anys i aturades de llarga durada. 

27 d’aquestes dones tenen entre 51 i 59 anys i, en concret, s’ha assolit la contractació de 2 dones de més de 60 anys. De la franja de 46 a 50 anys s’han contractat 14 treballadores i, per últim, 15 que són menors de 45. Els perfils contractats segueixen la tònica d’edicions anteriors: el d’administrativa, en les seves diferents vessants, és el més sol·licitat, i suposa un 30% del total. Aquest any, a més, s’han aconseguit  13 contractacions en el sector tèxtil, una xifra que representa el 23% de les insercions femenines i que mostra una sortida per a moltes dones que van perdre la feina durant la crisi del sector i que ara veuen una petita escletxa per tornar al món laboral. També s’han contractat professionals de la salut i la bellesa, de la indústria, el comerç , l’educació i el disseny gràfic. 

El sector en què hi ha més dificultats per inserir dones és l’hostaleria, en part, degut probablement als horaris que dificulten la conciliació familiar i per les fluctuacions del sector degut a la pandèmia. 

Aquestes dones, així com la resta de participants del programa, han rebut una formació inicial per completar la seva capacitació competencial pel lloc de treball.

Des del SOM, a través de tota la nostra activitat, la qual inclou el Programa 30 Plus, seguirem treballant per reduir la taxa d’atur de les dones i que aquestes puguin accedir al món laboral en igualtat de condicions que els homes.

Si vols conèixer millor els requisits i els beneficis del Programa 30 Plus, clica aquí.

Publicat a