Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Mataró impulsa la contractació i formació de 14 joves en el Programa de Formació Dual Ocupacional del SOC

Escoltar

L’Ajuntament de Mataró impulsa la contractació i formació de 14 joves en el Programa de Formació Dual Ocupacional del SOC

El passat dimecres 11 de gener es va dur a terme un speed dating per posar en contacte les empreses participants, de l’àmbit de les instal·lacions, i els joves que opten a la contractació i formació dins el Programa FPO Dual del SOC.

El SOM ha rebut una subvenció per desenvolupar el programa de Formació Professional Ocupacional Dual. Aquest programa s’adreça a joves d’entre 16-29 anys, en situació d'atur, i sense qualificació professional en el sector objecte, i a empreses especialment d’aquells sectors que els manca mà d’obra formada que pugui aprendre un ofici, amb l’objectiu de capacitar els joves que reben una formació de qualitat i assegurar el relleu generacional per a les empreses, recuperant la figura de “l’aprenent”.

En el cas del Servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Mataró, el programa es centra en el sector instal·lacions (elèctriques, fontaneria i energies renovables). Els i les joves participants signaran un contracte de formació en alternança amb una empresa i alhora obtindran dos Certificats de Professionalitat que sumaran un total de 620 hores de formació.

Les empreses tindran una subvenció pel sou d’aquest any de contracte de formació en alternança que tindrà una durada de 12 mesos, de gener de 2023 a gener de 2024.

Els joves van ser preseleccionats i han seguit una formació introductòria al sector durant el mes de desembre a les aules del Gremi d’instal·ladors del Maresme, que culmina en l’activitat del speed dating.

El Programa de FPO Dual és possible gràcies a la cooperació publicoprivada de l’Ajuntament de Mataró a través del SOM, com a entitat impulsora, Isoveri de Granollers, com a entitat formadora, i de les 13 empreses, com a entitats contractants, de les quals 12 estan agremiades. És per això que  el paper del Gremi d’instal·ladors del Maresme ha estat fonamental en aquest programa.

Les 13 empreses contractants són:

Electricidad La Llantia SL                           

Electricitat Boquet SL                                   

Electricitat Mataró i serveis SL              

Energies Alternatives Vilassar SL         

Gonzalo Sánchez Sánchez SL                      

Instal·lacions Itchart SL                             

Mataró Gestió Integral SL                           

Michel Badji Diatta                                           

Pablo Zapata Hutschenreuter                  

SAT Gremi Instal·ladors SLU                       

Servicios Integrales Vista SL                     

Solartradex SL                           

Techsolar Renovables SLU                          

      

És la primera vegada que el Servei d’ocupació desenvolupa aquest programa, que suposa una oportunitat molt interessant tant per a les empreses com per als joves del territori, i obre la via a futures col·laboracions amb d’altres sectors on pugui ser aplicable.