Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Formació ludificada al servei de les necessitats de les empreses (gamification)

Escoltar

Formació ludificada al servei de les necessitats de les empreses (gamification)

Una experiència de formació ludificada (gamification) que es realitza amb el mòbil o la tauleta, permet millorar les 10 competències transversals més valorades per les empreses.

El passat mes de setembre vam iniciar una experiència de formació ludificada (gamification) per millorar les competències transversals dels 15 joves participants del programa Go Talent! joves i empreses joves compartint futur.

Els joves participants a la formació ludificada desenvoluparan  les competències transversals que en el marc del programa Go Talent! hem identificat com un camp de millora en relació al seu objectiu laboral. Per fer-ho, hem treballat amb les empreses participants  les competències transversals que han de tenir les persones treballadores de la seva empresa per a un bon encaix.

La formació es pot realitzar a través de mòbil o tauleta, descarregant l’aplicació Tallentto. És, per tant, una formació que es pot realitzar fora de l’aula i no és necessari un mínim de participants per realitzar l’acció formativa.

A través d’una proposta ludificada en què un grup de persones tenen un accident i arriben a una illa deserta, els participants a la formació hauran de posar-se a prova per tal de superar una sèrie de situacions en les quals les competències transversals els ajudaran a tenir èxit.

Mitjançant el joc hauran de desenvolupar tècniques de negociació per resoldre conflictes, defensaran les seves idees en públic per tal de millorar la seva capacitat d’influència i treballaran en equip per superar diferents proves.

El seguiment dels progressos dels alumnes es pot fer a través d’un panell de control web, que permet analitzar diferents paràmetres de progrés, tant a nivell individual com a nivell grupal. D’aquesta forma podem observar el nivell competencial del grup, el progrés que estan fent cadascun dels alumnes en el conjunt de la formació, o el percentatge de respostes correctes en una determinada competència.

De moment, la valoració de la formació per part dels participants és positiva, i destaquen com a aspectes més interessants la possibilitat de decidir quan i on volen accedir als continguts i el temps que volen dedicar-hi. Les empreses participants en el projecte Go Talent! valoren de forma positiva la selecció de competències en què els alumnes es poden formar i la flexibilitat que ofereix la formació.

Publicat a