Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Millors processos de selecció gràcies al Competlab

Escoltar

Millors processos de selecció gràcies al Competlab

Finalitza la formació en selecció per competències del SOM. Les empreses participants expliquen com ho han viscut.

Competlab és el projecte del SOM de disseny i desplegament d’un model propi de treball per competències que permet acompanyar les empreses que busquen treballadors i treballadores i les persones que busquen feina des d’un punt de vista més integrador i efectiu. Les empreses necessiten i busquen quelcom més que persones amb una formació tècnica específica i les persones que busquen feina tenen un valor competencial més enllà dels títols o els anys d’experiència, i el punt de trobada són les competències.

Però quines són aquestes competències? A les empreses participants del Competlab els ha quedat clar: són aquelles habilitats relacionades amb la intel·ligència emocional, la capacitat de comunicació, el treball en equip, la facilitat d’adaptar-se als canvis, la responsabilitat, la motivació per adquirir nous aprenentatges... que al cap i a la fi configuren els valors de les seves empreses. Durant la formació online que han rebut entre maig i juny, a més d’un assessorament personalitzat a càrrec del personal tècnic del SOM, de la mà de la consultora El despertador han après a descriure els seus llocs de treball i portar a terme processos de selecció en clau competencial.

Aquest aprenentatge va culminar amb una sessió d’entrenament en format de speed dating, tres rondes d’entrevistes ràpides amb les persones que, en paral·lel s’havien format en com expressar la seva candidatura des de les competències. Una experiència a cavall entre la simulació i la realitat, ja que algunes d’elles continuen ara amb processos de selecció reals.

La valoració de tot això ha estat que entre les 10 empreses que han finalitzat la formació s’han creat sinergies i aprenentatges, els “ha servit per obrir el punt de mira, poder veure més enllà”, diu el Josep M. de l’empresa Reciclauto, i sobre la metodologia de selecció per competències diu: “ara sé que té un nom i a més a més ho tinc parametritzat, amb una escala de valors i ho puc mesurar”, no cal anar a buscar l’excel·lència en tot perquè llavors no trobaríem la persona que realment estem buscant i que encaixa perfectament en aquell lloc”.

Enhorabona per la seva implicació i per ser motor de canvi a les empreses participants: Anthesis Lavola, Dachs Kondel International, Fundació privada del Maresme, Fundació privada Vallès, F. Roca, Fundació Vella Terra (Grup VL), La Vostra llar Residencial Grup, Reciclatges Escolano, SNL Group i Residència d’avis Voramar.

Aquest projecte ha estat cofinançat per l’Ajuntament de Mataró i la Diputació de Barcelona en el marc del programa “Polítiques de mercat de treball” del recurs  “Projectes específics per a la dinamització del mercat de treball local” i se seguirà desenvolupant al llarg de l’any 2021.