Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ajudant/a de cuina

Escoltar

Ajudant/a de cuina

Inscripcions tancades

 

Objectiu del curs:

Introducció a les tècniques bàsiques per desenvolupar les tasques pròpies d’ajudant/a de cuina. En el curs l'alumnat es familiaritzarà amb el vocabulari tècnic i els estris que s’utilitzen en un servei d’hostaleria. Així mateix desenvoluparan els processos de preelaboració, preparació de tota classe d’aliments, aplicant amb autonomia les tècniques corresponents, per aconseguir la qualitat i els objectius establerts i respectar les normes i pràctiques de seguretat i higiene en la manipulació alimentària.

Aquesta formació inclou també l’obtenció del certificat d’Higiene alimentària.

 

Dates previstes i horaris del curs: 08/04/2024 - 10/05/2024 - Matins

Total hores del curs: 120 hores

Modalitat del curs: presencial

 

Durada i dates previstes de pràctiques en empresa (no obligatòries per a l'alumnat): fins a 100 hores a convenir amb l'empresa; es realitzaran un cop l'alumnat hagi realitzat la formació i amb data límit de finalització de les pràctiques 30 de setembre de 2024.

 

Perfil d’entrada de l’alumnat:

  • Persones residents als barris de Cerdanyola, Rocafonda i El Palau-Escorxador
  • Nivell acadèmic mínim per poder seguir la formació correctament
  • Persones inscrites al SOC
  • Interès, motivació i compromís per formar-se i treballar en el sector de l’hostaleria
  • Disponibilitat horària

 

PROGRAMA FORMATIU:

MÒDUL 1: Higiene alimentària i manipulació d’aliments amb el certificat

MÒDUL 2: Organització a la cuina, departaments, aprovisionament, conservació, maquinària, magatzem i vocabulari bàsic cuina amb teòrica i pràctica. Tractament i reciclatge dels residus i envasos

MÒDUL 3: Preelaboració, conservació i elaboració d’aliments

MÒDUL 4: Elaboracions bàsiques i plats elementals

MÒDUL 5: Bases culinàries (fondos, coccions, salses)

MÒDUL 6: Presentació i decoració (plats, buffets i mostradors)

 

Principals sortides professionals:

  • Ajudants de cuina
  • Preparació de menjar ràpid
 
Logos agrupats cartell.png
 

“Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: projecte Treball als barris”