Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament contracta 26 persones en situació d’atur, a través d’un programa subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya

Escoltar

L’Ajuntament contracta 26 persones en situació d’atur, a través d’un programa subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya

Els contractes tenen una durada de 12 mesos i van adreçats a dones víctimes de violència masclista o que estan en risc de caure en situació d’atur de llarga durada i a persones majors de 45 anys que estan desocupades.

El regidor Sergi Morales dona la benvinguda a les persones contractades. Foto: Ajuntament
El regidor Sergi Morales dona la benvinguda a les persones contractades. Foto: Ajuntament

El regidor d’Ocupació i Empresa, Sergi Morales, ha donat avui la benvinguda en una sessió informativa a les 26 persones que s’incorporen a l’Ajuntament de Mataró gràcies a les línies DONA i MG45 (majors de 45 anys) del programa de Treball i Formació del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Els Programes ofereixen un contracte laboral, d’una durada de 12 mesos,  per realitzar treballs d'interès públic i caràcter social, per a la millora de l’ocupabilitat de les persones beneficiàries. Al llarg dels programes es realitzarà l’acompanyament i tutorització de les persones contractades amb l’objectiu d’afavorir la seva posterior inserció laboral.

A l’hora de fer la selecció entre les persones candidates que complien els requisits i els perfils per a les ocupacions, s’ha prioritzat aquelles que es trobaven en situació de major vulnerabilitat econòmica i social, és a dir persones aturades de llarga durada, persones amb baixa qualificació, dones que es reincorporen al mercat laboral, persones amb discapacitat i/o tractament per salut mental o joves sense experiència prèvia.

Les persones contractades han estat derivades per l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG) del SOC, o be s’han reclutat directament  a través del Servei d’Ocupació de Mataró (SOM) en els cas dels majors de 45 anys. Les persones candidates han passat entrevistes de selecció i s’ha prioritzat les situacions de vulnerabilitat,  recollint el seu perfil professional i la idoneïtat de l’ocupació per la qual se’ls contracta.

Dins la línia DONA  s’han contractat 2 peons de jardineria, 5 auxiliars administratives, 4 auxiliars d’informació i 2 tècniques mitjanes d’Ocupació.   Pel que fa a la línia MG45 s’ha contractat 2 oficials de pintura, dos de paleta, 4 oficials de jardineria, 1 de mecànica, 3 tècnics de Recursos Humans i 1 auxiliar d’inspecció.

Al llarg del programa totes les persones rebran una formació de 60 hores en competències transversals.