Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament contracta 11 persones joves per impulsar la seva carrera professional

Escoltar

L'Ajuntament contracta 11 persones joves per impulsar la seva carrera professional

Es tracta d'un contracte de pràctiques a jornada completa de sis mesos de durada

Un grup d’11 joves han començat a treballar avui a l’Ajuntament de Mataró en el marc del programa per a la contractació en pràctiques de persones joves. Aquest programa està finançat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu i s’emmarca en el Pla Nacional d'implantació de la Garantia Juvenil. 

 


En aquesta tercera edició del programa, les persones joves gaudeixen d’un contracte en la modalitat de pràctiques durant sis mesos de durada, a jornada completa. Durant la seva contractació treballaran en diferents departaments i serveis municipals. Els perfils professionals seleccionats són els d’auxiliar administratiu/va, educador/a d’escola bressol, treballadora/a social, integrador/a social i tècnic/a d’ocupació.

 


La convocatòria té l'objectiu d'incentivar la contractació laboral en pràctiques de persones joves amb formació per tal de millorar la seva ocupabilitat amb l'adquisició de les aptituds i les competències derivades de la pràctica laboral, de manera que sigui possible la seva incorporació al mercat de treball de forma estable i duradora en el temps. Així doncs, es persegueix que aquests joves adquireixin una primera experiència laboral relacionada amb la seva titulació de formació professional, iniciïn la seva carrera professional o bé que millorin el seu perfil per ser més competitius en el mercat de treball. D’aquesta manera, desenvolupen competències de l’ocupació, les exerciten i les poden aplicar en experiències posteriors en d’altres empreses.

 


Tots tenen entre 16 i 29 anys, són residents a Mataró o municipis propers, tenen estudis acabats de cicle formatiu de grau mitjà, de grau superior o estudis universitaris, estan inscrits a l’Oficina de Treball del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya com a demandants de feina no ocupats i compleixen els requisits per accedir al registre de la Garantia Juvenil.

 


Durant el procés de selecció tots aquests joves han mostrat molta motivació per començar la seva trajectòria professional i demostrar la seva vàlua durant aquests sis mesos de contractació. El procés de selecció ha tingut en compte també criteris socioeconòmics per prioritzar als joves en una situació més precària i de vulnerabilitat.