Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament contracta 58 persones en situació d'atur

Escoltar

L'Ajuntament contracta 58 persones en situació d'atur

Els contractes, subvencionats per la Diputació de Barcelona i el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, s'emmarquen en els programes Treball als Barris 2017 i Foment de l'Ocupació Local 2018

L’Ajuntament de Mataró ha contractat 58 persones en situació d’atur en el marc del programa Treball als Barris 2017 –subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social- i del programa de Foment de l’Ocupació Local 2018 -subvencionat per la Diputació de Barcelona-. Aquests dos programes tenen entre els seus objectius la inserció laboral de persones que es troben en situació d’atur, prioritzant aquells col•lectius amb més dificultats d’accés al mercat laboral i situació socioeconòmica més desfavorable. La regidora d’Urbanisme, Desenvolupament Econòmic i Cultura, Núria Moreno, ha donat la benvinguda a les 58 persones contractades durant un acte celebrat aquest dilluns al Centre Cívic Pla d’en Boet.

 


En el procés de selecció han participat més de 300 persones candidates, tot i que s’ha contactat amb més d’un miler. Les persones han estat derivades per l’Oficina de Treball del Servei d'Ocupació de Catalunya i reunien els requisits de trobar-se inscrites en les oficines del SOC en situació d’atur (DONO). Per a les persones candidates al programa Treball als Barris també és un requisit no cobrar prestació per desocupació, i en alguns dels perfils, residir a un dels barris diana del projecte: Rocafonda-Palau i Cerdanyola. 


Perfils professionals

Les persones contractades treballaran en els diferents departaments municipals, desenvolupant tasques diverses, com poden ser les campanyes d’informació sobre civisme i medi ambient, el manteniment de places i jardins, el treball comunitari en els barris de Cerdanyola, Rocafonda i El Palau, o la pintura d’escoles, entre d’altres.

Es distribueixen en els següents perfils professionals: peó, oficial/a 2a de paleta, oficial/a 2a de pintura, oficial/a 2a de lampisteria, oficial 2a de jardineria, oficial/a 2a de mecànica, auxiliar de serveis, auxiliar administratiu/iva, tècnic/a web, delineant, informador/a cívic/a, informador/a turístic/a, tècnic/a de salut pública, tècnic de serveis a les persones, tècnic d’ocupació, tècnic/a d’innovació social, tècnic/a de cultura, tècnic/a de suport al barri, tècnic/a d’educació i tècnic/a de recursos humans.

Les persones seleccionades desenvoluparan la seva experiència laboral des de l’1 de juliol i fins al 31 de desembre. L’Ajuntament de Mataró els ha ofert contractes de 6 mesos en la major part dels casos, 3 mesos en casos molt concrets lligats a feines d’estiu, amb jornada laborals que oscil•len entre el 70 % i el 100 % de la jornada completa. La finalitat del seu treball és la realització de treballs d’interès públic i de caràcter social. El salari a percebre per les persones beneficiàries d’aquest programa és el que marca el conveni de l’Ajuntament de Mataró per a les corresponents categories.