Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més autoconfiança i possibilitats d’inserció gràcies al Competlab

Escoltar

Més autoconfiança i possibilitats d’inserció gràcies al Competlab

Finalitza la formació en competències del SOM amb insercions i processos de selecció en curs. Les persones participants expliquen com ho han viscut.

Ha estat una experiència superpositiva per optimitzar el currículum i confiar en la meva candidatura”, “aprens a empoderar-te, aprens a superar-te i sobretot aprens a ser cada dia millor, tant a nivell personal com professional, així defineixen la Míriam i la Consol la seva experiència dins del Competlab.

El Competlab és el projecte del SOM de disseny i desplegament d’un model propi de treball per competències que permet acompanyar les persones que busquen feina i a les empreses que busquen treballadors des d’un punt de vista més integrador i efectiu, ja que sabem que les persones que busquen feina tenen un valor competencial més enllà dels títols o els anys d’experiència, i les empreses necessiten i busquen quelcom més que persones amb una formació tècnica específica.

Però quines són aquestes competències? Als participants del Competlab els ha quedat clar: són aquelles habilitats relacionades amb la intel·ligència emocional, la capacitat de comunicació, el treball en equip, la facilitat d’adaptar-se als canvis, la responsabilitat o la motivació per adquirir nous aprenentatges, entre d’altres. Durant la formació online que han rebut d’abril a juny, a càrrec de la consultora El despertador, les han pogut identificar, millorar i aprendre a comunicar-les en les seves candidatures.

Aquest aprenentatge va culminar amb una sessió d’entrenament en format de speed dating, tres rondes d’entrevistes ràpides amb les empreses que s’havien format en paral·lel en com realitzar processos de selecció per competències. Una experiència a cavall entre la simulació i la realitat.

La màgia de tot això ha estat que persones que se sentien fora del mercat de treball s’empoderessin amb eines que els serviran al llarg de la seva vida professional i personal i que demostressin la seva vàlua davant d’empreses. Vuit de les trenta persones que van començar ja han trobat feina i algunes altres es troben actualment en processos de selecció.

Aquest projecte ha estat cofinançat per l’Ajuntament de Mataró i la Diputació de Barcelona en el marc del programa “Polítiques de mercat de treball” del recurs  “Projectes específics per a la dinamització del mercat de treball local” i se seguirà desenvolupant al llarg de l’any 2021.

Publicat a