Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“Me sentí escuchado y comprendido. No me dijeron lo que tenía que hacer, yo decidí mi camino“

Escoltar

“Me sentí escuchado y comprendido. No me dijeron lo que tenía que hacer, yo decidí mi camino“

El Boubacar té 33 anys, viu al barri de Rocafonda de Mataró i creiem que la seva història pot interessar-te.

Va venir al SOM sense saber català, però amb un nivell de castellà suficient per poder entendre'ns durant l'entrevista inicial per donar-lo d'alta al nostre servei i parlar sobre els seus objectius: aconseguir una feina i formar-se.

Li vam proposar participar en un programa d'orientació laboral (Treball als barris, subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya) a través del qual podríem assessorar-lo durant un any per definir el seu itinerari laboral i formatiu i acompanyar-lo en la recerca dels recursos més adequats per a ell mitjançant tutories individuals i dinàmiques grupals, i així ho vam fer.

A més, va participar als nostres grups d'alfabetització informàtica i lingüística i al de recerca de feina. “En mi país no se usa tanto internet para buscar trabajo, si no hubiera hecho estos cursos, me habría costado mucho buscar y leer las ofertas que se publican en internet y de esta manera mejoré el idioma y aprendí, por ejemplo, a copiar el texto de las webs de ofertas para usar el traductor o a redactar una carta de presentación”. “También me ha servido para ser capaz de coger citas por internet para trámites como la renovación de mi documentación”.

A nivell laboral va superar dos processos de selecció d'ofertes gestionades pel SOM: una de peó de construcció, on hi va treballar durant 6 mesos, i, posteriorment, d’operari de manteniment a un club esportiu (oferta gestionada a través del programa 30 Plus del Servei d'Ocupació de Catalunya). “Soy muy bueno para aprender a nivel práctico”.

El Boubacar va sortir de Guinea-Conakri el 2019 i va ser rescatat a la costa d'Almeria. Actualment treballa als matins amb un contracte indefinit i a les tardes estudia català a l'escola d'adults municipal de Can Noè i anglès al CFA Tarongers. “Soy una persona curiosa, me gusta aprender mucho.”

Enhorabona, Boubacar.

Publicat a