Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Treball i formació

Escoltar

Treball i formació

Programa adreçat a contractar persones que hagin exhaurit la prestació per desocupació, prioritzant a majors de 45 anys, per realitzar treballs d'interès públic per la ciutat de Mataró.

L'Ajuntament de Mataró participa en aquest programa subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu, segons les bases reguladores publicades en l’Ordre TSF/156/2018, de 20 de setembre, i la convocatòria de subvenció segons Resolució TSF/2265/2018, d'1 d'octubre, per la qual s'obre la convocatòria per a l'any 2018 per a la concessió de subvencions del Programa Treball i Formació adreçada a:
 
 • Persones en situació d'atur de llarga durada, no perceptores de prestació per desocupació o subsidi ni de l'ajut del Programa de Requalificació Professional (PREPARA), preferentment més grans de 45 anys.
 • Persones en situació d'atur beneficiàries de la Renda Mínima d'Inserció.
 • Dones en situació d'atur víctimes de violència de gènere o en situació d'atur de molt llarga durada no perceptores de prestació per desocupació o subsidi ni de l'ajut del Programa de Requalificació Professional (PREPARA), preferentment més grans de 55 anys.
 
CRITERIS GENERALS DE SELECCIÓ DEL PERSONAL
 • Consulta els criteris generals de selecció del personal pels programes de Treball i Formació de l'Ajuntament de Mataró: Consulta el document.

 

Programa Treball i formació

Aquest programa ofereix un contracte laboral per a la realització de treballs d'interès públic i caràcter social durant 6 mesos a jornada complerta. Per a persones majors de 52 anys que hagin exhaurit la prestació i/o el subsidi i que no tenen la cotització suficient per a que se'ls reconegui la pensió de jubilació quan arribin als 65 anys, hi ha la possibilitat de contractes de 12 mesos.

 
RESULTATS DEL PROCÉS DE SELECCIÓ
 
L'Ajuntament de Mataró ha rebut una subvenció per a la contractació de 97 persones en situació d'atur:

56 persones han de ser aturades de llarga durada  no perceptores de prestació i/o subsidi.
29 persones han de ser beneficiàries de la PRGC.
12 persones han de ser dones víctimes de violència de gènere o aturades de molt llarga durada aturades no perceptores de prestació i/o subsidi.

 
Requisits d'accés i derivació de persones candidates

Les persones participants en el procés de selecció han estat derivades per l'Oficina de Treball del Servei d'Ocupació de Catalunya i reunien els següents requisits:

 • Tenir el perfil professional requerit.
 • Trobar-se inscrit a les oficines del SOC com a demandant d'ocupació no ocupat/ada.
 • Haver exhaurit la prestació per desocupació i/o el subsidi.
 • No ser beneficiàries del Pla Prepara.
 • Pertànyer a algun dels col·lectius prioritzats pel SOC (veure criteris generals).
Procés selectiu

Les diferents fases del procés de selecció han estat les següents:
 
 • Presentació de les ofertes de treball a l'Oficina de Treball del SOC.
 • Derivació de persones candidates del SOC al Servei d’Ocupació de Mataró.
 • Convocatòria de persones candidates a proves i entrevistes de selecció.
 • Valoració de proves i entrevistes.
 • Publicació de resultats del procés selectiu.

 

Treball i formació - Persones aturades de llarga durada no perceptores de prestacions (PANP) beneficiàries de la Renda Garantida de Ciutadania (PRGC) i dones víctimes de violència de gènere o aturades de molt llarga durada no perceptores de prestacions (DONA)

Programa subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu.

Programa subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu.