Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

SIOP 2020

Presentació de la SIOP 2020

Torna la SIOP, torna l’orientació!


La SIOP posa a disposició de l'alumnat escolaritzat i de la ciutadania en general activitats i materials per conèixer més a fons els itineraris educatius i formatius que poden te­nir a l’abast a l’hora de triar un futur professional. El principal objectiu d’aquest suport és donar a conèixer tota l'oferta formativa de la comarca, i informar i orientar alhora sobre les sortides educatives dels cursos que s'hi ofereixen. Perquè una bona informació és bàsica per fer un bon procés de presa de decisions ajustat, realista i coherent.
 
Enguany comptem amb l'exposició “Transitar” com a una de les principals novetats. Està pensada per oferir a totes les edats, estats de vida i situacions personals eines i recur­sos per a la reflexió sobre l'orientació i l'educació. En aquest món canviant, tothom hi té cabuda i tothom s’ha d’orientar. Aquesta és una exposició vivencial i plural, amb continguts reals en forma d’imatges, textos i testimonis personals que tothom pot aprofitar. Té una caire reflexiu, posa l’accent en el procés d’orientació personal: l’itinerari vital de cadascú, les seves tries, les condicions del seu entorn, les seves com­petències personals.
 
En aquesta edició tornem a reforçar, doncs, la tasca orienta­dora, que és la base i el fonament de tota decisió educativa. Oferim tant suport orientatiu com acompanyament profes­sional a qui així ho desitgi perquè si bé és bàsic que necessi­tem una bona informació per a prendre decisions educatives encara ho és més que el suport professional en tot aquest procés en garanteix els resultats.
 
Per complementar aquesta tasca també us oferim acti­vitats vinculades al món empresarial i al seu coneixement. Aquestes propostes tenen la intenció d’informar sobre pos­sibilitats d’ocupacions demandades en el mercat de treball i sobre altres opcions d’inserció laboral.
 
Així doncs, tant si sou alumnat escolaritzat, com famílies, professorat o ciutadans interessats en aquestes propos­tes orientatives, hi trobareu tota la informació per arribar a aquest propòsit.
 
De ben segur que us serà de gran utilitat.
 

Gaudiu-la!