Alumnat de l’Institut Àngela Bransuela participa a la iniciativa Sentinelles del Bosc conjuntament amb el projecte Caminades de Descoberta a Mataró
Joves de l’Institut Àngela Bransuela col·laboren amb el veïnat de Rocafonda en una acció de ciència ciutadana per observar l’estat dels boscos a través del projecte Sentinelles del Bosc.
Un grup d’alumnes del servei comunitari de l’Institut Àngela Bransuela ha participat en el projecte Sentinelles del Bosc, una iniciativa de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).
Es tracta d’un projecte de transferència de coneixement que forma part d’Alerta Forestal, una iniciativa de ciència ciutadana que té com a finalitat estudiar l’estat actual dels boscos de Catalunya. El projecte pretén detectar aquelles afectacions relacionades amb els impactes de la sequera, la processionària del pi, l'eruga del boix, les ventades i les nevades gràcies a les observacions que envien les persones participants a través d'una aplicació.

Durant l’activitat, les persones participants van fer ús de l’aplicació del projecte per identificar, registrar i compartir observacions sobre l’entorn natural, tot posant en valor la biodiversitat i fomentant una mirada atenta i respectuosa cap als espais verds del nostre entorn. Ho han fet mitjançant dues sortides liderades per les persones col·laboradores del projecte Caminades de Descoberta de Mataró que s’emmarca dins del Cicle Rocafonda et cuida.

La sessió explicativa que va donar el tret de sortida a l’activitat va anar a càrrec de l’Agrupació Excursionista de Mataró. Joan Huertos, president de l’entitat i vicepresident de la FEEC, va introduir a les persones participants en la metodologia i objectius de Sentinelles del Bosc.