Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

En marxa els projectes guanyadors dels premis FEM Mataró 2030

Amb l'inici de l'any els tres projectes guanyadors de la segona edició dels Premis Fem Mataró 2030, han començat a posar-se en marxa a fi de fer-se realitat.

Impulsa.
Impulsa.

Projecte IMPULSA, dones que emprenen i lideren la seva carrera professional

 
Aquest és un projecte presentat per Dona't un impuls com a entitat impulsora, en col·laboració amb Dones Reporteres i la Fundació Tecnocampus.
 
El programa IMPULSA ofereix un espai de reflexió, cohesió, desenvolupament i aprenentatge en habilitats i competències a dones professionals i emprenedores amb l’objectiu de posar en valor les dones professionals de Mataró, i incrementar el seu valor professional desenvolupant el seu talent. A través del mateix, les dones participants treballaran les necessitats i reptes que tenen pel davant i se’ls acompanyarà a trobar noves maneres pròpies de visualitzar el futur. La proposta neix de la idea que el talent és quelcom que s’ha de treballar i també compartir perquè altres persones puguin créixer amb ell. 
 
El programa formatiu va dirigit a dones professionals, empresàries o emprenedores de Mataró i rodalies, que vulguin impulsar el seu talent, enfortint els seus coneixements i habilitats en el lideratge i compartir experiències amb altres dones.
 
El periode de preinscripcions per a participar a la formació està obert i finalitza el 26 de març. Es pot consultar el programa a través d'aquest enllaç.
 
Està previst que del 13 d’abril al 15 de juny es portin a terme diferents sessions grupals a la Universitat Tecnocampus, els dijous, de 16h. a 19h., excepte la sessió del 13 d’abril, de 16h a 20h i la sessió del 15 de juny de 17h a 19h. 
 
Al haver estat guanyador del Premi Fem Mataró 2030 en la categoria 2, que premia la millor iniciativa per captar, generar i retenir talent per construir una ciutat rica en diversitat, es tracta d’un curs 100% subvencionat per l’Ajuntament de Mataró. 
 

Cuina ecològica popular i col·lectiva per a la cohesió social: Combatem la malnutrició, el malbaratament alimentari, la soledat, la inflació, la crisi energètica i el canvi climàtic

 

cartell_12FEBdefinitiu.jpg

 
Aquest és un projecte presentat per La Feixa, SCCL com a entitat impulsora, en col·laboració amb l'Associació agrambiental Temps de saó, Federació Can Fugarolas i l'Associació Agrària Cinc Sènies - Mata Valldeix.
 
El proper diumenge 12 de febrer comença les seves activitats el projecte guanyador de la categoria 3, per a la millor iniciativa per millorar la qualitat de vida de les persones a nivell personal, de la ciutat i de l'entorn natural, en aquesta ocasió amb una Jornada de Voluntariat ambiental, sota el nom de 12 de febrer a la Sènia Viva. Les activitats de la jornada inclouran la restauració d'una bassa agrícola, una xerrada sobre "basses per a la biodiversitat agrícola" i actuacions musicals, espectacles de dansa i circ i exposicions d'art, completant la diada amb els preparatius d'una calçotada popular per a 100 persones (preu ració 3,5€).
 
El projecte de cuina ecològica es planteja per donar resposta a la crisi climàtica i energètica que afecta especialment el sistema agroalimentari imperant actualment. Donat el gran increment del cost de l’energia i en conseqüència dels preus dels aliments que consumim, la proposta guanyadora dels Premis Fem Mataró vol aplicar solucions col·laboratives i innovadores a nivell social per tal d’adaptar-nos a i mitigar els efectes del canvi climàtic. 
 
El projecte es presenta com una proposta cohesionadora que, per una banda, busca millorar els nivells de salut mental i física de les persones i, a la vegada, sensibilitzar sobre el nostre entorn agrícola i natural i el seu teixit associatiu i cooperatiu amb 11 esdeveniments repartits per tots els barris de Mataró, en els quals es posarà en pràctica la cuina comunitària ecològica i de proximitat.
 
Tanmateix, les 11 activitats culinàries s'interconnectaran amb 11 experiències agroecològiques en l’entorn de les Cinc Sènies, apropant així el món rural i agrícola a la ciutadania urbana de Mataró. Per a més informació podeu entrar al web.
 
Projecte Connectats
 
El tercer projecte guanyador dels Premis Fem Mataró 2030 és l'impulsat per La Fundació Friends, en col·laboració amb l'Associació de Gent Gran Jaume Terradas, en la categoria 1, a la millor iniciativa per generar oportunitats per a la inclusió de totes les persones a la ciutat a través de l’activitat econòmica i la vida comunitària.
 
Connectats s'ha ideat per construir un espai de trobada i d'intercanvi de coneixement entre persones que pertanyen a diferents col·lectiousm com una forma d'afavorir la inclusió social, la igualtat d'oportunitats i combatre les desigualtats mitjançant l'enfortiment dels llaços comunitaris.
 
En aquest línia, el projecte portarà a terme durant aquest any diferents activitats de relació entre joves amb síndrome Asperger, Autisme i TEA amb la gent gran de l'Associació de Gent Gran Jaume Terradas. Les dues generacions intercanviaran coneixements i experiències en els àmbits de les noves tecnologies per combatre, entre d’altres, la bretxa digital.

Galeria d'Imatges