Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

En marxa un any més Viu un estiu de diversió a Mataró, amb activitats per a infants i joves

Del 26 de juny a l'1 de setembre, amb una programació gratuïta per passar un bon estiu.

Un any més arriba “Viu un estiu de diversió a Mataró”, campanya amb la que l’Ajuntament de Mataró ha programat un seguit d’activitats dirigides a infants i joves de tota la ciutat.

Des del 26 de juny fins l'1 de setembre, amb l’excepció de la setmana de Les Santes, hi haurà programació a diferents espais públics i equipaments municipals. L’objectiu és oferir una programació gratuïta perquè tota la ciutadania tingui accés a la formació en el lleure, l’esport i la cultura.

DE DILLUNS A DIVENDRES LABORABLES

Per una banda el programa recull un seguit d'activitats que s'organitzen de dilluns a divendres laborables com són:

Ludoteca

Una de les propostes és el servei de ludoteca que estarà ubicada al Centre Cívic Espai Gatassa i que aquest any s'ha ampliat també a l'espai Polivalent de Rocafonda-El Palau-Escorxador. El servei que s'oferirà a les dues zones de la ciutat en horari de matí i tarda, va dirigit prioritàriament a famílies monoparentals o sense xarxa de suport familiar que requereixen del servei per a conciliar activitats de la vida quotidiana, mentre els infants realitzen activitats lúdico educatives.

Patis oberts i Esports

Els serveis de Patis Oberts es farà durant l’estiu a quatre centres educatius de la ciutat amb activitats dirigides i els esports s'ofereixen a tres pistes esportives on es podran practicar diferents modalitats esportives de forma gratuïta com bàsquet, futbol sala, handbol, hoquei herba, voleibol, etc..

Pel públic més jove també hi ha la possibilitat d’assistir a dos cursos de premonitors d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil. Una formació gratuïta que permet aconseguir, un cop obtingut el títol, les primeres ocupacions laborals. També hi ha la programació de la xarxa dels quatre Espais Joves de la ciutat que proposen casals d’estiu des del 26 de juny fins al 21 de juliol.

 

Ludoteca.

9:30h a 13 h. i de 17:30 a 19:30 h (A l’Espai Polivalent Rocafonda- El Palau-Escorxador del 26/06 al 30/06 només de 9h a 13h.

Espai Gatassa

Espai Polivalent Rocafonda- El Palau- Escorxador

Pati obert.

18,30 a h. a 20,30 h.

Escola Mar Mediterrània

Escola Camí del Mig

Escola La Llàntia

Escola Rocafonda

Esports

De 10h a 13h i de 17:30h a 20:30h

Pista Remigi Herrero i Camp municipal de futbol Camí del Mig

De 17:30h a 20:30h

Camp Municipal Rocafonda

De 17:30h a 20:30h

Pista Poliesportiva Municipal La Llàntia

Espais Joves

De 9:30h a 13:30h

Cerdanyola

Rocafonda-El Palau

La Llàntia

Pla d’en Boet

 

ACTIVITATS DIVERSES

El programa es completa amb un seguit d'activitats diverses que s'organitzen a la Plaça 11 de setembre, al Parc de Rocafonda, a l'Espai Gatassa i a les Biblioteques públiques Pompeu Fabra i Antoni Comas (jocs, espectacles, circ, dansa, tallers, bibliolabs...) contractats o organitzats conjuntament amb entitats de la ciutat (manualitats, cuina, escacs...).

CINEMA A LA FRESCA

El programa inclou també 8 sessions de Cinema a la Fresca, amb una programació infantil i familiar que s'exhibiran al Parc dels Garrofers o al Parc de Rocafonda.

GAUDIM EN FAMÍLIA A ROCAFONDA

Des del Servei de Benestar Social s’ofereix un programa d’activitats grupals d’intervenció social amb unes 30 famílies dels barris de Rocafonda-Palau, amb l’objectiu de fomentar el treball de vincles parentals i intrafamiliars, entre els pares, cuidadors i germans de la mateixa família de forma conjunta. El programa inclou activitats de lleure, que es portaran a terme a diferents espais del barri i de la ciutat, vinculades a mecanismes d’intervenció familiar en l’àmbit de la comunitat, entre el 3 i el 14 de juliol. Les activitats són gratuïtes, i es desenvolupen amb recursos propis del Projecte Papallona.

Les activitats són gratuïtes i no cal inscripció prèvia. Es pot consultar el programa a https://mataro.cat/ca/estiu-actiu/activitats-estiu-diversio/activitats-estiu-diversio

PRESSUPOST 2023

La campanya es tira endavant amb el suport de la Diputació de Barcelona, dins el Programa de Barris i Comunitats, motor de transformació social, dins el Programa temps de cures de la Generalitat de Catalunya a través del Departament d’Igualtat i Feminismes i de l’Ajuntament de Mataró.