Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

L’obra de teatre «El cor del barri. Històries compartides a Cerdanyola» s’estrena a l’Espai Gatassa

L’Espai Gatassa acollirà l’estrena de l’obra de teatre «El cor del barri. Històries compartides a Cerdanyola» els dies 21 i 22 de gener, amb dues funcions diàries. Després de mig any de treball comunitari, ara es comparteix aquest projecte de teatre immersiu on l’espectador és part del relat. Es tracta d’una iniciativa que s’inclou en el projecte «Barris i Comunitats, motor de transformació social» subvencionat per la Diputació de Barcelona amb l’objectiu de millorar la convivència en la comunitat i les seves relacions a partir de l’enfortiment de la xarxa ciutadana existent i la cohesió de les persones que hi viuen.


Aquest projecte d’intervenció social comunitària ha utilitzat l’eina del teatre immersiu on l’espectador i espectadora són part del relat. El procès de creació ha consistit en la recerca de persones lligades al teixit associatiu del barri i també d’altres a títol individual que han volgut participar i construir aquesta proposta teatral comunitària. Ells han buscat la documentació per a la creació de l’obra, han preparat el guió, han fet els assajos de l’obra i ara, finalment, faran l’estrena pública.


La representació de l’obra, que és gratuïta, es farà a l’Espai Gatassa els dies 21 i 22 de gener, en dues sessions diària: a les 17.30 h i a les 19 h. Per fer la reserva de les entrades cal trucar a l’Espai Gatassa (93 7022832) o via online en aquest espai web.


Treball comunitari

Un dels objectius del projecte es troba en el procés que s’ha portat a terme durant aquests 6 mesos de treball amb les persones que han integrant el grup, que han treballat en la recerca documental de la història del barri, el coneixement i la recerca d’històries viscudes per veïnes i veïnes i un treball de reflexió, debat i consens entre el grup de participants per definir i representar finalment l’obra. També, entre les finalitats de la iniciativa, hi ha l’impacte i la repercussió de l’obra entre el veïnat, que serveixi com a element de reflexió i millora del coneixement del barri a través de les històries viscudes, i la cohesió entre veïns i veïnes.