Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

Mataró reprèn el programa Lecxit

Es posa en marxa la sisena edició del programa LECXIT per incrementar la comprensió lectora d'infants de primària, amb el repte de garantir que finalitzin aquesta etapa educativa amb un nivell de competència lectora que els asseguri el seu desenvolupament educatiu i social.

Voluntària i infant llegint
Voluntària i infant llegint

Un curs més es posa en marxa el programa LECXIT amb l'objectiu d'incrementar l’èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora, amb el repte de garantir que els infants finalitzin l'etapa de primària amb un nivell de competència lectora que els asseguri el seu desenvolupament educatiu i social.

Per tirar endavant el projecte a Mataró es compta amb la xarxa de biblioteques de la ciutat i dels centres educatius, a més de la participació de persones voluntàries que vulguin encomanar el gust per a la lectura a un infant i són les que acompanyen individualment a cada infant participant per a esdevenir un lector orgullós, segur, entusiasmat amb l'aprenentatge i preparat per a l'èxit educatiu.

Lecxit també ofereix orientacions i materials a les famílies per implicar-les en la millora dels hàbits lectors i  es coordina amb els centres educatius per triar els infants que més necessiten participar en el projecte. 

La campanya d'aquest curs, que és la sisena edició del projecte LECXIT, s'ha iniciat amb la recerca de persones voluntàries. Un cop a la setmana, un persona de manera voluntària comparteix amb un alumne una hora de lectura. Les persones voluntàries només han de saber llegir en català i tenir ganes d’acompanyar l’alumnat en els seus progressos educatius.

La clau de LEXCIT està en treballar de forma lúdica i amena al voluntariat i a la implicació de l’entorn dels nens i nenes que participen en el programa. Visualitza aquest vídeo per tenir més informació.