Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

entitats, CIUTADANIA ACTIVA I TERRITORI

Col·lectives: Ruta arqueològica a Aigüestortes i Sant Maurici

Ruta circular pel Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, Pirineus Orientals. Amb altituds que oscil•len entre els 1.200 i els 3.000 metres, format per un conjunt espectacular de pics, crestes i barrancs, estanys, boscos frondosos i prats, que lluny de ser paratges verges, han estat freqüentats de forma recurrent per les poblacions humanes des de fa milers d’anys.
 
Activitat guiada per Ermengol Gassiot Ballbè, professor del Departament de Prehistòria, de la Universitat Autònoma de Barcelona i director del Grup d’Arqueologia de l’Alta Muntanya.
 
Distància: 14 km Desnivell de pujada: 650 m Desnivell de baixada: 650 m
Altitud mínima: 2.300 m Altitud màxima: 2.650 m
 
Dificultat: Moderada
 
Durada: 6h
 
Amb altituds que oscil•len entre els 1.200 i els 3.000 metres, format per un conjunt espectacular de pics, crestes i barrancs, estanys, boscos frondosos i prats, que lluny de ser paratges verges, han estat freqüentats de forma recurrent per les poblacions humanes des de fa milers d’anys. Sortirem del pàrquing de la Casa del Parc i enfilarem cap a l’Abric de les Obagues de Ratera (situat sota un bloc de granit a 2.300 m, 350 m desnivell), i baixarem uns 200 m per pujar-ne uns 150 m més, fins a l’Abric del Portarró d’Espot, situat a 2.280 m d’altitud al mig del Parc, jaciments amb ocupacions prehistòriques a major altitud de la península Ibèrica. Opcionalment, segons els cansament del grup, es podria pujar al port (uns 170 m de desnivell més). Activitat guiada per Ermengol Gassiot Ballbè, professor del Departament de Prehistòria, de la Universitat Autònoma de Barcelona i director del Grup d’Arqueologia de l’Alta Muntanya. Distància: 14 km Desnivell de pujada: 650 m Desnivell de baixada: 650 m Altitud mínima: 2.300 m Altitud màxima: 2.650 m Dificultat: Moderada Durada: 6h Punts de Pas: Serra de Daró Lloc i hora de trobada: a les 06:00 a la la Plaça de les Tereses (Mataró). Per participar en aquestes sortides, cal estar en possessió de la llicència federativa corresponent, o bé, disposar d’una assegurança temporal. En aquest últim cas, l’entitat s’encarrega de tramitar-la. Preus: socis federats gratuït; Socis no federats 6€; No socis federats 6€; No socis no federats 12€. Inscripcions a la nostra seu, al correu info@agrupe.cat, o bé al telèfon 93 755 08 37

Info