Maquetem Mataró
Exposició
- https://www.mataro.cat/ca/portal-entitats/agenda/maquetem-mataro
- Maquetem Mataró
- 2024-05-31T00:00:00+02:00
- 2024-06-07T23:59:59+02:00
- Exposició
Es presenta la quarta edició del projecte "Maquetem Mataró", una maqueta de la ciutat feta a escala 1:400 en què han participat 356 alumnes de secundària de 5 instituts diferents.
L'exposició s'inaugurarà el proper divendres 31 de maig a les 18h l centre cívic del Pla d’en Boet i es podrà visitar de l'1 al 7 de juny (de dilluns a divendres de 9h a 21:30h, dissabte de 10h a 14h i de 16h a 20h, diumenge de 10h a 14h) Mataró, 6 de maig de 2024.
El proper 31 de maig es presenta a la nostra ciutat la quarta edició del projecte "Maquetem Mataró", una maqueta de la ciutat en què han participat 356 alumnes de secundària de 5 instituts diferents que es coneixeran el mateix dia 31 de maig durant una gimcana que realitzaran per la ciutat en la que se’ls proposaran diferents reptes que hauran de resoldre conjuntament. L’exposició de la maqueta, s'inaugurarà el divendres 31 de maig a les 17 hores a la Sala d’actes del centre cívic del Pla d’en Boet i es podrà visitar del 3 al 7 de juny (de dilluns a divendres de 9h a 21:30h, dissabte de 10h a 14h i de 16h a 20h, diumenge de 10h a 14h).
Pels que no coneguin encara aquest projecte educatiu que fa quatre anys que funciona i en el que ja hi han treballat més de 1500 alumnes/as de Mataró, Roser Garcia, professora de matemàtiques de l'institut Damià Campeny i coordinadora del projecte, explica que "en la producció final s’han creat 159 plaques de cartró ploma de 50 x70 centímetres per generar el plànol de Mataró, que té una mida total de 9x9 metres aproximadament fet a escala 1:400. Com a toc tridimensional, s’han ubicat sobre aquest plànol 25
maquetes d’edificis de la ciutat a escala 1:150. A més, es podran veure altres detalls de la ciutat fets amb impresora 3D".
El grup de treball s’ha creat amb el professorat impulsor de cadascun dels quatre centres participants en aquesta edició del projecte "Maquetem Mataró": Institut-Escola Àngela Bransuela, Institut-Escola Mar Mediterrània, Institut Cinc Sênies, Institut Damià Campeny i Institut Laia l’Arquera. Per coordinar la feina dels 356 alumnes que han participat en el projecte, el grup ha recuperat enguany les reunions presencials per concretar tots els aspectes relacionats amb els continguts, l’avaluació i la producció final.
El projecte "Maquetem Mataró" sorgeix de la creació de la seqüència didàctica de geometria del Grup Vilatzara (equip de formació i d’innovació de Matemàtiques d’educació secundària de l'Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona, que treballa en l’elaboració de tasques per millorar l’aprenentatge de les matemàtiques des de fa vint-i-cinc anys). Procurant construir les matemàtiques a partir d’interpretar fenòmens quotidians, es va apostar per crear una activitat que s’enriquís del treball en xarxa entre diferents centres de la ciutat de Mataró.
Aquest projecte ha estat exposat a diferents actes de didàctica de les matemàtiques com el C2EM (Congrés Català de les Matemàtiques) el desembre del 2020 a Reus-Tarragona, la XIX Jornada d'Educació Matemàtica d'APaMMS el març del 2022 a Mataró, les JAEM (Jornada de Aprendizaje y Enseñanza de las Matemáticas) el juliol del 2022 a València, la jornada de Mates al Carrer celebrada a l’octubre del 2022 i pròximament es farà un taller a les JAEM del juliol del 2024 a Santander. D'aquesta difusió, aquest curs s'han engegat els projectes Maquetem Vic i Maquetem el barri del Carmel.
Destaca el treball en xarxa del projecte que porta a parlar del “Maquetem Mataró” com un projecte de col·laboració a dos nivells: a nivell extern amb diferents centres de la ciutat i a nivell intern amb diferents departaments d’un mateix centre (Tecnologia, Ciències Socials, àmbit lingüístic, Visual i Plàstica i Matemàtiques); enriquint-lo encara molt més. En un moment educatiu on s'estan potenciant més els treballs cooperatius i les situacions d'aprenentatge, el projecte "Maquetem Mataró" en resulta un model exemplar.
El grup de treball, està reconegut dins el Pla de Formació Permanent de zona del Professorat i la seva activitat ha estat acceptada recentment com a pràctica educativa de referència d'innovació pedagògica. El projecte i el grup de treball està obert a la incorporació de nous centres de cara a futures edicions del projecte. Us animem a visitar l’exposició i a participar-hi!
MÉS INFORMACIÓ SOBRE EL PROJECTE: Roser Garcia, coordinadora: rgarc253@xtec.cat
Info
-
Quan?
31/05/2024 fins a 07/06/2024
-
On?
Centre Cívic Pla d'en Boet, c, Juan Sebastián Elcano, 6
- Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal
- Lloc web extern