Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

.

Conferència: La societat de masses, de la revolució demogràfica a la revolució dels transports

Entre els darrers compassos de l’època moderna i el primers de l’era contemporània, es produïren tot un seguit de canvis en l’estructura demogràfica que feren alterar completament i de forma profunda la històrica estructura tradicional poblacional coneguda com de règim antic. El vell model fou substituït per un de nou que es definí per un important i sostingut creixement demogràfic que desembocà en allò que coneixem com societat de masses. Compassadament es desenvoluparen tot un seguit de canvis que transformaren profundament la ciència, la sanitat, la tecnologia, l’economia, la indústria, les finances... allò que normalment s’engloben en la coneguda com revolució industrial. Aquells canvis socials, culturals i econòmics coincidiren amb l’arribada i la generalització de nous models de transports col·lectius i el ferrocarril fou una de les principals insígnies que caracteritzaren la fi d’una època i l’adveniment del món actual. L’arxiu Comarcal del Maresme proposa aquest col·loqui de context a mode de cloenda del cicle de conferències a l’entorn del 175 aniversari del primer ferrocarril que ha tingut lloc entre els anys 2023 i 2024.

 • Conferència: La societat de masses, de la revolució demogràfica a la revolució dels transports
 • 2024-03-07T18:00:00+01:00
 • 2024-03-07T23:59:59+01:00
 • Entre els darrers compassos de l’època moderna i el primers de l’era contemporània, es produïren tot un seguit de canvis en l’estructura demogràfica que feren alterar completament i de forma profunda la històrica estructura tradicional poblacional coneguda com de règim antic. El vell model fou substituït per un de nou que es definí per un important i sostingut creixement demogràfic que desembocà en allò que coneixem com societat de masses. Compassadament es desenvoluparen tot un seguit de canvis que transformaren profundament la ciència, la sanitat, la tecnologia, l’economia, la indústria, les finances... allò que normalment s’engloben en la coneguda com revolució industrial. Aquells canvis socials, culturals i econòmics coincidiren amb l’arribada i la generalització de nous models de transports col·lectius i el ferrocarril fou una de les principals insígnies que caracteritzaren la fi d’una època i l’adveniment del món actual. L’arxiu Comarcal del Maresme proposa aquest col·loqui de context a mode de cloenda del cicle de conferències a l’entorn del 175 aniversari del primer ferrocarril que ha tingut lloc entre els anys 2023 i 2024.
Targeta postal. Vista de l'estació del Masnou des de la via del tren 19 de març de 1909. ACM70-385-T2-347
Targeta postal. Vista de l'estació del Masnou des de la via del tren 19 de març de 1909. ACM70-385-T2-347

+ informació

El contingut del cicle de conferències i altres activitats organitzades per la Commemoració del 175è aniversari del tren Barcelona-Mataró es podran visualitzar al Canal Youtube de l’Arxiu Comarcal del Maresme.

 

Arxius adjunts

Info

 • Ubicació

 • Quan?
  07/03/2024 des de 18:00
 • Categoria

  Conferències Mataró 175Tren

 • On?

  Can Palauet. Arxiu Comarcal del Maresme. Carrer d'en Palau, 32 08301 Mataró

 • Organitzador

  Arxiu Comarcal del Maresme, Cercle Històric Miquel Biada, Consell Comarcal del Maresme i Ajuntament de Mataró.

 • A càrrec de

  A càrrec d'Alexis Serrano, Director de l'Arxiu Comarcal del Maresme

 • Nom de contacte
 • Telèfon de contacte

  93 758 24 59

 • Assistents

  Entrada lliure. Aforament Limitat.

 • Afegiu l'esdeveniment al calendari