Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

.

Reunió del Comitè Científic del IX Congrés d'Història Ferroviària

Dilluns passat 26 de juny es va reunir el Comitè Científic del IX Congrés d'Història Ferroviària a l'espai de l'Antena TrenLab del TecnoCampus Mataró-Maresme.

Reunió Comitè Científic. Espai Antena TrenLab de TecnoCampus Mataró - Maresme.
Reunió Comitè Científic. Espai Antena TrenLab de TecnoCampus Mataró - Maresme.

Dilluns passat 26 de juny es va reunir el Comitè Científic del IX Congrés d'Història Ferroviària a l'espai de l'Antena TrenLab del TecnoCampus Mataró-Maresme, comptant amb l'assistència de representants de l'Oficina d'Oportunitats de l'Ajuntament de Mataró, on es va aprovar programa definitiu del Congrés, entre altres temes organitzatius. Durant els dies 25, 26 i 27 d'octubre es presentaran a l'espai El Foyer de TecnoCampus -seu del Congrés-, més de sis desenes de comunicacions, organitzades en sis sessions, que aborden temes com la importància del ferrocarril a Catalunya, el paper de l’Estat en la gestió del ferrocarril o el vessant social d’aquest sistema de transport. Les persones ponents representen més de dues desenes d'universitats i centres de recerca d'Espanya, però també de Portugal, França, Itàlia, Suïssa, Mèxic, Argentina o Brasil.

L'alcalde de Mataró, David Bote Paz, ostenta la presidència d'Honor del Congrés, del qual formen part les universitats de Barcelona, Lleida i Pompeu Fabra, representades pels respectius rectors, així com el Centre d’Estudis 'Jordi Nadal' d’Economia i Història Econòmica, l'Associació Internacional d'Història Ferroviària i el Cercle Històric Miquel Biada. El Comitè Científic és presidit pels catedràtics Alfonso Herranz Loncan (Universitat de Barcelona) i Jordi Martí-Henneberg (Universitat de Lleida), i compta amb la participació de rellevants historiadors ferroviaris d'Espanya i Portugal.

Durant la trobada es farà un homenatge a en Pere Pascual, historiador mort recentment, i a l’Horacio Capel, geògraf; tots dos professors d'universitats barcelonines i els que han contribuït, des de diferents disciplines, al desenvolupament de la historiografia ferroviària espanyola i catalana. El Congrés compta amb una pàgina web en castellà i català on es recullen tots els detalls de l'esdeveniment.

Comitè Científic

Amb el suport de:

diputació de barcelona.png

Galeria d'Imatges