Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

imagen_home.png

CARACTERÍSTIQUES DEL RETAILLAB

El RetailLab actua com un espai de referència pel que fa a la formació, sensibilització i  divulgació entorn les tecnologies aplicables al punt de venda, on provar i analitzar la viabilitat d’incorporar eines que es troben al mercat i que estan pensades per facilitar l’activitat pròpia dels establiments, alhora que aporten modernització, actualització, avantguarda, i l'opció de crear comunitat dins el sector.


Model de transferència digital, oferint coneixement i solucions aplicables.

Laboratori tecnològic de referència per al conjunt de l'activitat econòmica de Mataró, on podrà trobar solucions i formació adaptada a les seves necessitats.

Proposta integral, aplicant la digitalització al retail des de diferents àmbits d’actuació: coneixement, sensibilització, experimentació i capacitació.

Model de relació de l’administració amb la ciutadania, i en aquest cas amb l’activitat econòmica amb la seva ubicació a l’espai Mataró Connecta.

Dissenyat per a ser un model transferible a altres territoris.

Espai de referència on crear xarxa i construir un espai d'aprenentatge i de relació del retail.

L’ESPAI

El RetailLab es troba ubicat a l’equipament municipal “Espai Mataró Connecta”.

El RetailLab, s’estructura al voltant de tres zones diferenciades:

  1. Espai de benvinguda i acollida al visitant, amb un espai interactiu sobre Mataró i la seva activitat comercial
  2. Showroom tecnològic que integra les diferents solucions digitals aplicables al conjunt de l’oferta de comerç, serveis i restauració
  3. Espai de coneixement que acull els diferents tallers, formacions, demostracions i activitats vinculades al RetailLab
l_espai_render.jpg

Es tracta d’un espai format per diferents mòduls expositius en els quals s’integren les diferents solucions tecnològiques. Quan el RetailLab està en funcionament, els mòduls es distribueixen fàcilment per crear un espai que simuli un punt de venda, fent que l’experiència per les persones que hi participen, sigui més acollidora i immersiva.

VINE AL Logo_color_bb.png I DESCOBREIX EN VIU L’ESPAI I LES SOLUCIONS TECNOLÒGIQUES

Espai Mataró Connecta - Plaça de la Muralla, 21

SOLUCIONS TECNOLÒGIQUES


CARTELLERIA DIGITAL

ilustracion_carteleriaDigital.png

CARTELLERIA DIGITAL

Tecnologia per a la mostra de contingut visual mitjançant pantalles. Augmenta la visibilitat de la marca i millora l'impacte del contingut fent-lo atractiu i multiformat.


GESTIÓ DE CUES

ilustracion_gestionColas.png

GESTIÓ DE CUES

Controla i gestiona la posició de les persones en una cua, mostrant el seu número a la cartelleria digital, mitjançant notificació d'àudio. Manté a la clientela informada i entretinguda, disminuint el temps d’espera percebut.


IMPRESSORA INTEL·LIGENT

ilustracion_impresora.png

IMPRESSORA INTEL·LIGENT

Analitzant totes les dades proporcionades per la impressora, els establiments podran prendre decisions sobre quins productes són els que més ROI (retorn de la inversió) aporten al seu negoci. Facilita l'increment d'ingressos per vendes mitjançant la venda de productes complementaris.


INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL

ilustracion_inteligenciaArtificial_cat.png

INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL

Utilitza l’aprenentatge automàtic de les preferències de la clientela (dades demogràfiques, vendes, inventaris,...) per a predir quins continguts seran els més atractius per als clientes potencials, optimitzant la gestió de continguts.


ANALÍTICA D'AUDIÈNCIA

ilustraciA3n_audienceAnalytics_cat.png

ANALÍTICA D'AUDIÈNCIA

Permet obtenir, sempre de forma anònima i respectant la privacitat, informació demogràfica (gènere i edat) dels espectadors del contingut mostrat a la cartelleria digital i conèixer el seu “engagement” (compromís amb la marca). Aquesta eina permet a més segmentar als potencials clients i impactar-los amb campanyes més personalitzades i per tant més efectives.


ENQUESTA DE SATISFACCIÓ

ilustracion_encuestaSatisfaccion.png

ENQUESTA DE SATISFACCIÓ

Recull l'opinió del client o visitant durant la seva experiència de compra.


COMPTA PERSONES

ilustracion_cuentapersonas.png

COMPTA PERSONES

Dispositiu electrònic basat en imatges que determina quantes persones traspassen una entrada. Pot utilitzar-se a diversos accessos alhora. Mostra l'aforament en temps real a la cartelleria digital i permet donar accés als clients o bé comunicar-los que esperin el seu torn.


TÒTEM INTERACTIU

ilustracion_touch.png

TÒTEM INTERACTIU

Convida a la clientela a interactuar per a transmetre millor la proposta de valor i incrementa el compromís (engagement) amb la marca. Actua com a suport per minimitzar el temps d'espera a l’establiment i aconsegueix que l’estada per a la clientela sigui més amena. Alhora, ofereix assistència de forma dinàmica i en temps real.


SISTEMA DE CODI DE BARRES

ilustracion_codigobarras_cat.png

SISTEMA DE CODI DE BARRES

Combina la cartelleria digital amb tecnologies interactives que permeten a la clientela obtenir una valuosa informació sense necessitat d'implicar al personal de l’establiment. La clientela pot consultar fàcilment la informació sobre els productes escanejant el seu codi de barres.


LIFT&LEARN

ilustracion_liftlearn_es.png

LIFT&LEARN

Prestatgeries intel·ligents que permeten obtenir informació sobre els productes. Quan el client aixeca un producte de la prestatgeria apareix informació addicional a la pantalla. Alhora, permet contrastar i comparar informació de diferents productes i incrementa les vendes amb la venda creuada i productes complementaris. Aquesta solució millora les campanyes de màrqueting enfocades a productes o propòsits específics.


PROJECTOR

ilustracion_proyector.png

PROJECTOR

Permet projectar imatges a les parets o al terra de l’establiment per aconseguir crear un ambient més immersiu.FIL MUSICAL

ilustracion_hilomusical.png

FIL MUSICAL

Fa més còmode l’acte de compra i facilita allargar el temps d'estada de la clientela al punt de venda.

VISITA VIRTUAL

L’estudi previ de Diagnosi de maduresa digital en el punt de venda ha estat la base per obtenir dades objectives sobre el grau de maduresa digital i per identificar quines són les necessitats més recurrents i alhora necessàries davant el paradigma actual.

Aquesta diagnosi aporta informació qualitativa per sensibilitzar sobre els beneficis que ofereix la tecnologia al punt de venda, evidenciant la digitalització com una solució a l’actual transformació del sector.

Aquesta aposta s’alinea amb les estratègies de futur designades per la Unió Europea que preveuen incentivar la modernització i digitalització de sectors econòmics estratègics.

Activitats

Activitats

Cap resultat en la cerca.

Notícies i XXSS

El RetailLab Mataró acull amb èxit les 3 primeres visites amb la participació d'una trentena d'establiments de la ciutat

El RetailLab Mataró acull amb èxit les 3 primeres visites amb la participació d'una trentena d'establiments de la ciutat

El RetailLab Mataró com a espai orientat a mostrar solucions tecnològiques per a la millora de la gestió del punt de venda, ha pogut oferir l'experiència de conèixer les diferents propostes a representants d'establiments locals de diferents activitats, on els participants han tingut l'oportunitat de viure de prop la implementació pràctica de tecnologies avançades en un entorn de compra. Amb l'objectiu de continuar promovent la digitalització en el sector, el RetailLab Mataró obre inscripcions per a futures visites, permetent a més professionals del sector conèixer l'espai i les últimes tendències tecnològiques aplicables en el punt de venda.

Llegir Més...

Gran acollida en la primera xerrada del RetailLab

Gran acollida en la primera xerrada del RetailLab

La primera xerrada del RetailLab va acollir a més de vint persones. Guillermo García Ceballos va compartir la seva experiència en la transformació tecnològica del seu negoci, oferint una visió inspiradora i pràctica. Us convidem a seguir les activitats i formacions que oferim des del RetailLab per continuar aprenent i creixent en el món de la tecnologia.

Llegir Més...

El primer trimestre del Projecte RetailLab ha complert amb l'objectiu de donar a conèixer diferents eines digitals per a la millora dels punts de venda dels establiments de Mataró

El primer trimestre del Projecte RetailLab ha complert amb l'objectiu de donar a conèixer diferents eines digitals per a la millora dels punts de venda dels establiments de Mataró

Els resultats obtinguts demostren que aquesta iniciativa ha tingut un impacte positiu en la participació i l'interès per a la digitalització del petit comerç. Tot i això, es considera que ajustar els horaris i fer un ús més eficaç de les eines de comunicació podria potenciar encara més la resposta i la participació. El nombre total de participants ha ascendit a 124 persones en un total de 18 sessions, amb una mitjana d'assistents de 7,75 per sessió. Això és prometedor en un sector amb limitacions d'horaris. Les visites insitu als establiment han estat significatives i han ajudat a tirar endavant el projecte. De moment s'han visitat establiments del Centre, Eixample, Rocafonda, Port, Molins i Via Europa, cobrint així una gran part de la ciutat. Cal remarcar que s'han portat a terme dues activitats de formació per setmana, algunes d'elles repetides en horaris diferents per arribar al màxim de persones possible. A més, segueixen les visites guiades a l'espai RetailLab per mostrar les diferents solucions tecnològiques que ajuden a digitalitzar el punt de venda. També s'han obert aquestes visites a grups d'estudiants, s'han rebut 4 grups de màrqueting i comerç de Thos i Codina, amb un total de 60 alumnes. Malgrat els bons resultats, la participació directa dels establiments ha estat del 2,87% del total d'establiments de Mataró. A partir de l'11 de gener es continuaran els tallers, formacions, demostracions, conferències i diferents activitats al RetailLab per tal d'arribar a un major nombre d'establiments.

Llegir Més...

Premis COMITEC: Reconeixement a 19 idees tecnològiques per impulsar el comerç minorista

Premis COMITEC: Reconeixement a 19 idees tecnològiques per impulsar el comerç minorista

El passat 21 de febrer, el Concurs d'idees tecnològiques per al comerç minorista (COMITEC) que organitza la Federación Española de Municipios y Províncias (FEMP) va reconèixer amb una menció honorífica el RETAILLAB MATARÓ com una iniciativa destacada per potenciar el comerç minorista, concretament en la segona categoria que premia les idees orientades a la tecnificació de les empreses que gestionen tant el canal presencial com el canal online per a comercialitzar els seus productes. Aquest reconeixement reafirma el compromís de Mataró amb la innovació i la digitalització del sector i el RetailLab com espai de referència en millorar la competitivitat en digitalització del Retail.

Llegir Més...

VIDEOSDEF-MATARO_Banner_Whatsapp.jpg


logos.jpg